רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / קינוחים / בראוניז / בראוניז ביס עם אגוזים

בראוניז ביס עם אגוזים

ריבועים קטנים של בראוניז שוקולד וקפה משובצים באגוזים שלמים – פשוט מושלם ליד הקפה או התה של הבוקר

את הבראוניז האלו אני אוהבת לחתוך לריבועים קטנים בגודל ביס. כך שבכל ריבוע מקבלים אגוז אחד. הם רכים ושוקולדיים כמו שבראוניז נועדו להיות וממש קל להכין אותם. כל מה שנדרש מכם זה קערה, מטרפה וחצי שעה מזמנכם. 

רכיבים לתבנית בגודל 20*27 ס"מ:
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
200 גרם סוכר
4 ביצים
1 כפית אבקת קפה נמס
2 כפות ליקר קפה/אספרסו
110 גרם קמח לבן
35 גרם אבקת קקאו איכותית
1/2 כפית מלח
40-50 אגוזים שאוהבים – לוז, פקאנים, שקדים,מלך

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 170 מעלות
1. מניחים בקערת חסינת אש שוקולד וחמאה וממיסים מעל בן מארי (סיר עם מים רותחים).
2. מוסיפים לתערובת השוקולד את הסוכר ונס הקפה, מערבבים היטב ומסירים מהאש.
3. מוסיפים את הביצים בהדרגה (כל פעם ביצה אחת, טורפים היטב וכשנטמעת בתערובת, מופים את הביצה הנוספת). מוסיפים גם את הליקר קפה/אספרסו ומערבבים.
4. מנפים אל התערובת את הקמח עם אבקת קקאו ומלח. מערבבים כדקה עד שמקבלים תערובת חלקה ומבריקה.
5. מעבירים את התערובת אל התבנית עם נייר אפייה. מסדרים את האגוזים בשורות עם רווחים של כמה ס"מ ביניהם כדי שנוכל אחרי זה לחתוך לריבועים שווים עם אגוז במרכז של כל ריבוע.
6. אופים את הבראוניז במשך 20-25 דקות עד שרואים שהשוליים אפויים ותפוחים. מצננים את העוגה לגמרי ופורסים בעזרת סכין חדה לריבועים שווים.

טיפים והמלצות:
* ניתן לשמור עד שבוע בקופסא סגורה, במקרר.
* מי שלא אוהב/רוצה את הטעם של קפה לא חייב להשתמש בו. ניתן להחליף את אבקת הנס קפה באבקת נוגט, למשל ולקבל בראוניז עם ניחוח אגוזי.
* מאוד חשוב להזהר מאפיית יתר כי אז תקבלו עוגת שוקולד, אמנם טעימה אבל רצינו בראוניז, זוכרים?

הכנתם? אשמח לשמוע ולראות איך יצא לכם. כתבו לי כאן בתגובות או בעמוד הפייסבוק – הדף הכי טעים שיש.
>>
רוצים לקבל עדכון ישירות למייל שלכם בכל פעם כשעולה מתכון חדש? הרשמו לעדכונים.

אירנה משעל

אירנה משעל

שמי אירנה משעל ואני בלוגרית אפייה ומתכונאית. בת 34, נשואה ואמא לשני ילדים קטנים וחמודים.

אני מקווה שתהנו מהבלוג שלי לפחות כמוני ואל תהססו לפנות אלי בכל שאלה בפייסבוק, בבלוג או באופן אישי. אשמח לענות לכל השאלות ולקרוא את התגובות שלכם.
אירנה משעל

מתכונים אחרונים מאת אירנה משעל (צפו בכולם...)

אירנה משעל

אירנה משעל

שמי אירנה משעל ואני בלוגרית אפייה ומתכונאית. בת 34, נשואה ואמא לשני ילדים קטנים וחמודים.

אני מקווה שתהנו מהבלוג שלי לפחות כמוני ואל תהססו לפנות אלי בכל שאלה בפייסבוק, בבלוג או באופן אישי. אשמח לענות לכל השאלות ולקרוא את התגובות שלכם.
אירנה משעל

מתכונים אחרונים מאת אירנה משעל (צפו בכולם...)

אודות אירנה משעל

שמי אירנה משעל ואני בלוגרית אפייה ומתכונאית. בת 34, נשואה ואמא לשני ילדים קטנים וחמודים. אני מקווה שתהנו מהבלוג שלי לפחות כמוני ואל תהססו לפנות אלי בכל שאלה בפייסבוק, בבלוג או באופן אישי. אשמח לענות לכל השאלות ולקרוא את התגובות שלכם.

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top