ריבועי בראוניז מושחתים וטעימים במיוחד שמכינים בקלי קלות. ויש גם בונוס מעל – פקאנים קצוצים ושוקולד צ'יפס
את הבראוניז האלו אני אוהבת במיוחד – הם רכים ונימוjים מבפנים ופריכים מבחוץ. הם נפלאים ליד הקפה של הבוקר ומתאימים מאוד לאירוח מחוץ לבית כיוון שהם לא דורשים אמצעי קירור.
רכיבים לתבנית בגודל 20*27:
300 גרם שוקולד מריר, קצוץ
230 גרם חמאה
200 גרם סוכר
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל איכותית
2 כפיות אבקת קפה נמס שאוהבים
1/2 כפית מלח (לא לוותר!)
300 גרם קמח
100 גרם פקאנים קצוצים גס
100 גרם שוקולד צ'יפ מריר/חלב
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
1. מניחים בקערת חסינת אש שוקולד וחמאה וממיסים מעל בן מארי (סיר עם מים רותחים)
2. בקערת מיקסר מקציפים יחד במשך כ-5 דקות במהירות גבוהה את הביצים יחד עם סוכר, תמצית וניל ונס קפה עד שתקבלים תערובת בהירה ותפוחה מאוד.
3. מקפלים בזהירות את השוקולד המומס אל קציפת הביצים.
4. מנפים פנימה את הקמח והמלח ומערבבים רק (!) עד שמקבלים תערובת אחידה.
5. מוסיפים מחצית מהשוקולד ציפ והפקאנים ומערבבים קלות.
6. יוצקים את התערובת אל תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת קלות. אופים במשך 20-25 דקות עד שפני הבראוניז יציבים למגע.
7. מצננים ומעברם למקרר לשעתיים להתייצבות. מוציאים מהתבנית ופורסים בעזרת סכין חדה לריבועים בגודל הרצוי.
טיפים והמלצות:
* ניתן לשמור עד שבוע במקרר, בקופסא סגורה.
* ניתן להחליף את הפקאנים בכל סוג אחר של אגוזים או בשוקולד ציפ חלב/ לבן.
* אם מחליפים את האגוזים בעוד שוקולד, כדאי להפחית מעט מכמות הסוכר (30-50 גרם פחות)
הכנתם? אשמח לשמוע ולראות איך יצא לכם. כתבו לי כאן בתגובות או בעמוד הפייסבוק – הדף הכי טעים שיש.
>> רוצים לקבל עדכון ישירות למייל שלכם בכל פעם כשעולה מתכון חדש? הרשמו לעדכונים.
נראה מעולה אכין לשבת