רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / עוגיות שוקולד צ'יפס מושלמות

עוגיות שוקולד צ'יפס מושלמות

לאחר חיפושים רבים מצאתי את המתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס מושלמות. פריכות ורכות בו זמנית, קלות ומהירות הכנה

ישנם שני דברים שלא נותנים לי מנוח בשנים האחרונות: למצוא את המתכון לרוטב פיצה מושלם ואת המתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס מושלמות.

יש המון מתכונים בספרות וברשת עם גישות ושיטות שונות. חלקם מוצלחים יותר וחלקם פחות אבל אף פעם זה לא היה לגמרי זה והמשכתי לחפש, להכין ולטעום שוב ושוב עד שהגעתי למתכון המושלם לדעתי ולדעת כל מי שיצא לו לטעום.

העוגיות מתקבלות פריכות ויחד עם זאת רכות מבפנים. הן לא מתוקות ולא מסובכות להכנה. כייף להכין אותן עם ילדים ועוד יותר כייף לאכול.

חצי שעה ויש לכם אותם!

בגרסה הזאת החלפתי סוכר דמררה בסוכר חום לקבלת גוון שחום יותר ומרקם chewy

מצרכים ל 50-60 עוגיות בגודל בינוני:
125 גרם חמאה רכה
100 גרם סוכר לבן
100 גרם סוכר דמררה/חום כהה
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 ביצה
220 גרם קמח
1/2 כפית מלח- לא לוותר!
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
150 גרם שוקולד צ'יפ או שוקולד מריר קצוץ
100 גרם שוקולד חלב קצוץ

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל 175 מעלות ומעינים שני מגשים עם נייר אפייה עליהם.
2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים חמאה ושני סוגי הסוכר. מערבלים במהירות גבוהה מספר דקות על שמתקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים וניל וביצה ומערבבים עד להטמעתם.
3. בקערה נפרדת מנפים יחד קמח עם מלח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתיה. מוסיפים בבת אחת את כל הקמח אל תערובת החמאה ומערבבים לאט רק עד שמתקבל בצק אחיד.
4. מוסיפים את השוקולד ומערבבים מעט.
*בשלב הזה מומלץ להעבור את הבצק מכוסה היטב למקרר ל 24 שעות. אך אם ממהרים ניתן לאפות ללא השהייה
5. יוצרים מהבצק כדורים בגודל כדור פלאפל ומניחים על המגש תוך שמירה על רווחים גדולים יחסית כיוון שהעוגיות משתתחות במהלך האפייה.
6. אופים 12 דקות (ללא טורבו) עד שעוגיות מזהיבות מעט בקצוות. מצננים לחלוטין לפני שמורידים מהמגש. העוגיות מתקשות אחרי שמתקררות.

טיפים והמלצות:
* חשוב להזהר מאפיית יתר כדי לקבל עוגיה רכה מבפנים.
* ניתן להמיר חלק מהקמח בקמח מלא
* לקבלת עוגיות שחומות יותר ובעלות מרקם chewy תמירו את הסוכר דמררה בסוכר חום כהה.
* ניתן להשתמש בשוקולד צ'יפ חלב או לבן לבחירתכם אבל אז כדאי להוריד מעט מכמות הסוכר הלבן.

נ.ב. את המתכון לרוטב פיצה מושלם אמשיך לחפש 🙂

הכנתם? אשמח לשמוע ולראות איך יצא לכם. כתבו לי כאן בתגובות או בעמוד הפייסבוק – הדף הכי טעים שיש.
>>
רוצים לקבל עדכון ישירות למייל שלכם בכל פעם כשעולה מתכון חדש? הרשמו לעדכונים.

אירנה משעל

אירנה משעל

שמי אירנה משעל ואני בלוגרית אפייה ומתכונאית. בת 34, נשואה ואמא לשני ילדים קטנים וחמודים.

אני מקווה שתהנו מהבלוג שלי לפחות כמוני ואל תהססו לפנות אלי בכל שאלה בפייסבוק, בבלוג או באופן אישי. אשמח לענות לכל השאלות ולקרוא את התגובות שלכם.
אירנה משעל

מתכונים אחרונים מאת אירנה משעל (צפו בכולם...)

אירנה משעל

אירנה משעל

שמי אירנה משעל ואני בלוגרית אפייה ומתכונאית. בת 34, נשואה ואמא לשני ילדים קטנים וחמודים.

אני מקווה שתהנו מהבלוג שלי לפחות כמוני ואל תהססו לפנות אלי בכל שאלה בפייסבוק, בבלוג או באופן אישי. אשמח לענות לכל השאלות ולקרוא את התגובות שלכם.
אירנה משעל

מתכונים אחרונים מאת אירנה משעל (צפו בכולם...)

אודות אירנה משעל

שמי אירנה משעל ואני בלוגרית אפייה ומתכונאית. בת 34, נשואה ואמא לשני ילדים קטנים וחמודים. אני מקווה שתהנו מהבלוג שלי לפחות כמוני ואל תהססו לפנות אלי בכל שאלה בפייסבוק, בבלוג או באופן אישי. אשמח לענות לכל השאלות ולקרוא את התגובות שלכם.

תגובה אחת

  1. Elhadad Nathalie

    הלו
    שמי נטלי נכנסתי למתכונים שלך כרגע מנסה את השוקולדשיפס נראה מעולה

Leave a Reply to Elhadad Nathalie Cancel reply

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top