רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / קינוחים / ליד הקפה / פחזניות עם קונפיטורת פטל וקציפת מסקרפונה

פחזניות עם קונפיטורת פטל וקציפת מסקרפונה

מתכון מדויק לפחזניות במילוי קציפת מסקרפונה וקונפיטורת פטל. מצוינות לאירוח או לסיום ארוחה משפחתית

מי לא אוהב פחזניות? לא חושבת שיש כאלה בקהל ומי שיגיד שהוא לא אוהב כנראה לא טעם פחזניות טובות באמת 🙂
ובעיניי הפחזניות הכי טעימות הן אלו שמכינים בבית. הריח שמתפשט בזמן האפייה, הפריכות שלהן בשילוב עם קרם קליל וקונפיטורה פטל חמצמצה שמאזנת את המתיקות – כל אלו ביחד פשוט יוצרים ביס מושלם והנאה מובטחת.

הרבה חוששים מהכנה של פחזניות מהסיבה שהן לא יתפחו או יקרסו אחרי האפייה. אני חושבת שאם תדייקו במתכון ותצמדו להוראות אין סיבה שלא תצליחו.

מצרכים ל-40 פחזניות קטנות:
150 גרם קמח
1/2 כפית מלח
1 כף שטוחה סוכר
100 גרם חמאה
125 מ"ל מים
125 מ"ל חלב
4 ביצים L, טרופות

מילוי:
קונפיטורת פטל (או מה שאוהבים)
250 גרם גבינת מסקרפונה
250 מ"ל שמנת מתוקה
80 גרם אבקת סוכר
1 כפית מחית וניל איכותית

הוראות הכנה לפחזניות:
1. מנפים יחד בקערה את הקמח והמלח ומניחים בצד.
2. בסיר ביינוני מניחים יחד חמאה, מים, חלב וסוכר ומחממים על אש נמוכה עד שהחמאה נמסה לחלוטין. מגבירים את האש ומביאים לרתיחה תוך בחישה מתמדת.
3. מורידים מהאש ובבת אחת מוסיפים את כל הקמח אל הסיר. בוחשים במהירות עד שנוצר גוש בצק מבריק שנפרד מדפנות הסיר.
4. מעבירים את הבצק בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים על מהירות נמוכה כדי שהבצק יתקרר מעט (כשנוגעים בתחתית הקערה היא לא רותחת)
5. מוסיפים את הביצים בהדרגה (אחת-אחת) ומערבבים במהירות ביינונית עד שהביצה נטמעת לחלוטין ורק אז מוסיפים את הביצה הבעה. מתקבל בצק מבריק, מעט נוזלי ונמתח.
6. מחממים תנור ל 220 מעלות.
7. מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנטר עגול חלק או כוכב ומזלפים פחזניות קטנות על גבי מגש מרופד בנייר אפייה. חשוב לשמור על רווחים – הפחזניות מכפילות את גודלן.
8. אופים את הפחזניות 10 דקות, מורידים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים עוד 5-10 דקות עד שמקבלות צבע זהוב עמוק. חשוב מאוד לא לפתוח את התנור לפני תום האפייה.
9. מצננים את הפחזניות לפני המילוי.

מכינים את המילוי וממלאים:
1. מקציפים יחד את המסקרפונה עם שמנת, וניל ואבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
2. עם סכין חדה חוצים כל פחזנית לשניים, על חלקה התחתון מורחים שכבה דקה של קונפיטורה ומעל מזלפים קציפת מסקפרונה (אפשר גם להניח בעזרת שתי כפיות) מניחים מעל את החלק העליון של הפחזנית.

טיפים והמלצות:
* ניתן לשמור את הפחזניות בכלי סגור, במקרר יומיים-שלושה.
* ניתן להקפיא פחזניות ללא מילוי בכלי אטום.
* מי שלא אוהב קונפיטורה- ניתן לוותר.

הכנתם? אשמח לשמוע ולראות איך יצא לכם. כתבו לי כאן בתגובות או בעמוד הפייסבוק – הדף הכי טעים שיש.
>>
רוצים לקבל עדכון ישירות למייל שלכם בכל פעם כשעולה מתכון חדש? הרשמו לעדכונים.

אירנה משעל

אירנה משעל

שמי אירנה משעל ואני בלוגרית אפייה ומתכונאית. בת 34, נשואה ואמא לשני ילדים קטנים וחמודים.

אני מקווה שתהנו מהבלוג שלי לפחות כמוני ואל תהססו לפנות אלי בכל שאלה בפייסבוק, בבלוג או באופן אישי. אשמח לענות לכל השאלות ולקרוא את התגובות שלכם.
אירנה משעל

מתכונים אחרונים מאת אירנה משעל (צפו בכולם...)

אירנה משעל

אירנה משעל

שמי אירנה משעל ואני בלוגרית אפייה ומתכונאית. בת 34, נשואה ואמא לשני ילדים קטנים וחמודים.

אני מקווה שתהנו מהבלוג שלי לפחות כמוני ואל תהססו לפנות אלי בכל שאלה בפייסבוק, בבלוג או באופן אישי. אשמח לענות לכל השאלות ולקרוא את התגובות שלכם.
אירנה משעל

מתכונים אחרונים מאת אירנה משעל (צפו בכולם...)

אודות אירנה משעל

שמי אירנה משעל ואני בלוגרית אפייה ומתכונאית. בת 34, נשואה ואמא לשני ילדים קטנים וחמודים. אני מקווה שתהנו מהבלוג שלי לפחות כמוני ואל תהססו לפנות אלי בכל שאלה בפייסבוק, בבלוג או באופן אישי. אשמח לענות לכל השאלות ולקרוא את התגובות שלכם.

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top