רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / טארטלט שוקולד וקפה בציפוי גנאש

טארטלט שוקולד וקפה בציפוי גנאש

טארטלט שוקולד אישי עם נגיעות קפה ובצק חמאה פריך – הקינוח האישי המושלם שכל אחד ירצה לקבל בסוף הארוחה

יש משהו מאוד כייפי ומנחם בקינוח אישי. הוא שלם, הוא יפה והוא רק שלך!
יש גם משהו מאוד נחמד בלהכין קינוחים אישיים למרות שזה דורש מעט יותר התעסקות מאשר להכין עוגה אחת גדולה. בכל אופן כמובן שניתן להכין על פי המתכון הזה גם טארט גדול בקוטר 24-26.

12 טארטלטים

מילוי קרמו שוקולד-קפה:
250 מ"ל חלב
250 מ"ל שמנת מתוקה
45 גרם סוכר
2 כפיות אבקת קפה נמס
5 חלמון ביצה
180 גרם שוקולד מריר,קצוץ

בסיס פריך:
180 גרם חמאה, רכה
140 גרם סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 חלמון ביצה
1/2 כפית מלח
50 גרם אבקת שקדים
360 גרם קמח

גנאש שוקולד לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה

לקישוט:
פולי קקאו גרוסים, מלח גס

אופן ההכנה:

קרמו שוקולד-קפה:
1. מכינים קרם אנגלז- שמים בסיר את החלב, השמנת, הסוכר ונס הקפה, ומביאים לסף רתיחה. בקערה בינונית שמים את החלמונים.
2. עושים השוואת טמפרטורות: מוזגים מעט מתערובת החלב אל החלמונים תוך כדי טריפה נמרצת. ממשיכים להוסיף מתערובת החלב כל פעם קצת עד שתערובת החלמונים נהיית חמה כמו התערובת של החלב.
3. מחזירים את הכל לסיר ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב מתמיד, עד שהתערובת מסמיכה מעט ומגיעה לסף הרתיחה. למי שיש מד חום- היא אמורה להגיע ל 82-84 מעלות.
4. מוזגים את הקרם דרך מסננת על השוקולד המריר ומערבבים עד שמקבלים קרם שוקולד חלק. מכסים ומעבירים למקרר ל- 3 שעות לפחות.

בינתיים מכינים בצק פריך:
1. שמים את החמאה, הסוכר, תמצית הוניל והמלח בקערת מיקסר ומערבבים עם וו גיטרה במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת קרמית.
2. מוסיפים את החלמונים ומערבבים עד שמקבלים תערובת אחידה.
3. מוסיפים את הקמח והשקדים הטחונים, ומערבבים במהירות נמוכה רק עד שמתקבל בצק. עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר לחצי שעה.
4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי חצי ס"מ. קורצים עיגולים מעט יותר גדולים מקוטר התבניות ומרפדים היטב (כולל הדפנות). מקפידים להדק היטב את הבצק בחיבור של התחתית לדפנות על מנת למנוע צניחת הדפנות באפייה.
5. מקפיאים את הטארטלטים לחצי שעה ובינתיים מחממים תנור ל- 170 מעלות.
6. אופים את הקלתיות כ- 15 דקות עד להזהבה. מוציאים ומצננים לחלוטין לפני שמוציאים מהתבניות.

הרכבת הטארטלטים:
1. מוזגים אל הקלתית את הקרם עד גובה הדפנות ומכניסים למקרר להתייצבות.
2. בינתיים מכינים גנאש לציפוי: שמים שוקולד בקערה ואת השמנת מביאים לסף רתיחה בסיר קטן. שופכים את השמנת החמה על השוקולד ומערבבים היטב עד שמקבלים גנאש חלק ומבריק. בעזרת כפית שמים מעט מהגנאש על כל טארטלט.
2. מעטרים בפולי קקאו גרוסים ומעט מלח גס.

10626703_10152626446189323_1882415343944147879_n

טיפים והמלצות:
* ניתן להכין את הקרמו והבצק הפריך יום לפני ולמחורת רק לאפות ולהרכיב.
* שומרים את הטארטלטים במקרר עד 5 ימים.

הכנתם? אשמח לשמוע ולראות איך יצא לכם. כתבו לי כאן בתגובות או בעמוד הפייסבוק – הדף הכי טעים שיש.
>>
רוצים לקבל עדכון ישירות למייל שלכם בכל פעם כשעולה מתכון חדש? הרשמו לעדכונים.

אירנה משעל

אירנה משעל

שמי אירנה משעל ואני בלוגרית אפייה ומתכונאית. בת 34, נשואה ואמא לשני ילדים קטנים וחמודים.

אני מקווה שתהנו מהבלוג שלי לפחות כמוני ואל תהססו לפנות אלי בכל שאלה בפייסבוק, בבלוג או באופן אישי. אשמח לענות לכל השאלות ולקרוא את התגובות שלכם.
אירנה משעל

מתכונים אחרונים מאת אירנה משעל (צפו בכולם...)

אירנה משעל

אירנה משעל

שמי אירנה משעל ואני בלוגרית אפייה ומתכונאית. בת 34, נשואה ואמא לשני ילדים קטנים וחמודים.

אני מקווה שתהנו מהבלוג שלי לפחות כמוני ואל תהססו לפנות אלי בכל שאלה בפייסבוק, בבלוג או באופן אישי. אשמח לענות לכל השאלות ולקרוא את התגובות שלכם.
אירנה משעל

מתכונים אחרונים מאת אירנה משעל (צפו בכולם...)

אודות אירנה משעל

שמי אירנה משעל ואני בלוגרית אפייה ומתכונאית. בת 34, נשואה ואמא לשני ילדים קטנים וחמודים. אני מקווה שתהנו מהבלוג שלי לפחות כמוני ואל תהססו לפנות אלי בכל שאלה בפייסבוק, בבלוג או באופן אישי. אשמח לענות לכל השאלות ולקרוא את התגובות שלכם.

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top