רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / מתכוני חגים / עוגת גבינה אפויה עם קראמבל פקאן

עוגת גבינה אפויה עם קראמבל פקאן

עוגת גבינה אפויה עם קראמבל פריך שמשלב בתוכו אגוזי פקאן. וגם: עיטור קצפת בדפנות. מושלמת לחג שבועות ולכל השנה

אחד החגים האהובים עלי הוא חג שבועות – מתחיל להיות חמים ונעים בחוץ, כולם לבושים לבן והאוכל החלבי הוא פשוט הכי טעים בעיניי. פסטות, פיצות, עוגות גבינה ואפילו פשטידות, הכל מתקבל בברכה ואהבה גדולה.

אני רוצה להכיר לכם את העוגת גבינה שאני כל כך אוהבת להכין בחג ובכלל. זאת עוגה אפויה, רכה ועסיסית בשילוב עם קראמבל פריך מעל ותחתית פריכה מתחת. את הדפנות קישטתי בקצפת בשביל להוסיף לעוגה עוד מימד של חגיגיות 🙂

מצרכים לעוגה בקוטר 24 (תבנית מתפרקת)

בסיס פריך עם אגוזי פקאן:
150 גרם קמח
30 גרם אגוזי פקאן, טחונים
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
50 גרם אבקת סוכר
1/4 כפית מלח
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
1 ביצה

מלית גבינה:
225 גרם גבינת נפוליאון בטעם טבעי
250 גרם גבינה לבנה 9%
200 מ"ל יוגורט 3%
150 גרם סוכר
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים

קראמבל פקאן:
75 גרם קמח
20 גרם אגוזי פקאן, טחונים
75 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
50 גרם סוכר דמררה
1/4 כפית מלח

לעיטור דפנות העוגה:
1/2 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מכינים בסיס פריך:
1. במעבד מזון עם להב מתכת שמים קמח, פקאנים טחונים, חמאה, אבקת סוכר ומלח. מעבדים בפולסים רק עד שמתקבלת תערובת פירורית.
2. מוסיפים תמצית וניל וביצה ומעבדים עד שמקבלים גושי בצק גדולים. מוציאים ומאחדים בעזרת הידיים לכדור, עוטפים בניילון נצמד, משטחים לדיסק עבה ומעבירים למקרר לשעה לפחות.
3. מרדדים את הבצק לעובי של חצי ס"מ, קורצים עיגול בקוטר התבנית ומניחים בתחתית התבנית. דוקרים במזלג ומכניסים למקפיא לחצי שעה.
4. מחממים תנור ל- 175 מעלות ואופים את הבסיס כ- 15 דקות עד להזהבה קלה. מוציאים מהתנור ומצננים.

מכינים קראמבל פקאן:
1. במעבד מזון מניחים את כל המרכיבים ול בפולסים קצרים עד שמקבלים תערובת פירורית.
2. מעבירים לכלי ושומרים במקפיא עד השימוש.

מכינים את המלית:
1. בקערה גדולה טורפים את כל הגבינות עם סוכר ותמצית וניל לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצים אחת-אחת וטורפים היטב לפני שמוסיפים את הביצה הבאה כדי שהתערובת לא תתפרק.
2. יוצקים את המלית על גבי הבסיס האפוי ומכניסים לתנור שחומם ל 175 מעלות, ל- 10 דקות.
3. מוציאים ומפזרים בעדינות את הקראמבל על העוגה. מחזירים לאפייה של 45-50 דקות נוספות, עד שהפירורים מזהיבים היטב.
4. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.
5. מחלצים את העוגה בזהירות מהתבנית ומקשטים את הדפנות בקצפת (לא חובה)

טיפים והמלצות:
*העוגה מתחסלת במהירות שיא, אך אם נשאר ממנה משהו, ניתן לשמור בכלי סגור במקרר 3-4 ימים.
* ניתן להמיר את הפקאנים באגוזי לוז, שקדים או אגוזי מלך- מה שאוהבים.
*אל תוותרו על המלח במתכון- הוא חשוב כיוון שהוא מעצים את הטעמים.

הכנתם? אשמח לשמוע ולראות איך יצא לכם. כתבו לי כאן בתגובות או בעמוד הפייסבוק – הדף הכי טעים שיש.
>>
רוצים לקבל עדכון ישירות למייל שלכם בכל פעם כשעולה מתכון חדש? הרשמו לעדכונים.

אודות אירנה משעל

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top
-->