ההתמכרות החדשה שלכם – עוגת גבינה ושוקולד עם תחתית עוגיות חמאה ושוקולד. מתאימה לשבועות ולכל אירוע חגיגי
תכירו – ההתמכרות החדשה שלכם!
עוגה שהיא סוג של סופלה שוקולד במרקם הפנימי ומבחוץ מעטפת של פירורי עוגיות. היא אמנם נראית שוקולדית מאוד אך המרכיב העיקרי שלה הוא גבינת מסקרפונה, כך שהיא מאוד קלילה ואוורירית.
ניתן להגיש אותה חמה וגם קרה. ניתן להוסיף לה רוטב שוקולד או קצפת – הכל הולך מצוין וגורם לאושר רב.
מצרכים לתבנית מתפרקת בקוטר 22:
בסיס עוגיות:
225 גרם פתי בר
100 גרם חמאה
60 גרם שוקולד
2-3 כפות חלב לפי הצורך
מלית גבינה ושוקולד:
2 ביצים גדולות, מופרדות
100 גרם סוכר
230 גרם מסקרפונה, בטמפ החדר
150 מל (3/4 כוס) שמנת מתוקה, מוקצפת לקצפת רכה.
50 גרם שוקולד מריר, מומס
4 כפות אבקת קקאו
45 גרם שקדים טחונים
1/4 כפית מלח
1-2 כפות ליקר בייליס/ברנדי/אמרטו וכו (לא חובה)
לציפוי:
1 מיכל של שמנת מתוקה
2-3 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. ממיסים יחד בבן מארי את החמאה והשוקולד.
2. טוחנים את העוגיות לפירורים עדינים ומוסיפים אליהם חמאה מומסת עם השוקולד ומערבבים. אם התערובת פירורית מדי- מוסיפים חלב כף אחרי כף עד שמקבלים תערובת מעט לחה שניתן להדק.
3. מעבירים לתבנית משומנת בקוטר 22 ומהדקים את הפירורים אל התחתית והדפנות בעזרת כף בעובי אחיד ככל הניתן. מעבירים למקרר עד לשימוש.
מכינים את המלית:
1. מקציפים את החלמונים עם הסוכר במיקסר על מהירות מירבית עד לקבלת קציפה אוורירית ותפוחה מאוד.
2. בקערה גדולה טורפים מעט את גבינת המסקרפונה עד שמקבלת מרקם חלק. מקפלים אליה בעדינות את השמנת המוקצפת.
3. מוסיפים את קציפת החלמונים ומערבבים בעדינות.
4. מוסיפים את השוקולד המומס ומנפים פנימה את השקדים עם קקאו והמלח. מערבבים לתערובת אחידה.
5. בקערה נקייה ויבשה מקציפים את החלבונים לקצף רך ומקפלים אותו אל תערובת העוגה.
6. מעבירים את התערובת אל הבסיס עוגיות, מיישרים ואופים בתנור שחומם מראש ל – 170 מעלות במשך 50-60 דקות, עד שהעוגה יציבה ובמבחן הקיסם מתקבלים פירורים לחים.
כרגע קיימות בפניכם 3 אפשרויות:
* האפשרות הראשונה והפשוטה ביותר היא לחכות 20-30 דקות עד שהעוג תתקרר מעט ולהגיש אותה כעוגה חמה עם מעט אבקת סוכר מעל.
* האפשרות השניה היא לצנן את העוגה לטמפ' החדר, להכין גנאש שוקולד מ 100 גרם שוקולד מריר ו 100 מ"ל שמנת על סף רתיחה. לערבב יחד עד שמקבלים מרקם חלק ולשפוך מעל העוגה. ניתן להגיש מיד או להעביר למקרר להתייצבות ולהגיש קר.
האפשרות השלישית היא לצנן את העוגה במקרר כשעה, לזלף קצפת מעל העוגה ולהגיש כעוגה קרה.
הכנתם? אשמח לשמוע ולראות איך יצא לכם. כתבו לי כאן בתגובות או בעמוד הפייסבוק – הדף הכי טעים שיש.
>> רוצים לקבל עדכון ישירות למייל שלכם בכל פעם כשעולה מתכון חדש? הרשמו לעדכונים.
שלום,
האם אפשר לוותר על הביצים?
היי רנין,
הבייצים הכרחיים בעוגה הזאת, לא היתי מוותרת עליהם בעוגה הזאת