רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / עוגת מסקרפונה ושוקולד

עוגת מסקרפונה ושוקולד

ההתמכרות החדשה שלכם – עוגת גבינה ושוקולד עם תחתית עוגיות חמאה ושוקולד. מתאימה לשבועות ולכל אירוע חגיגי

תכירו – ההתמכרות החדשה שלכם!

עוגה שהיא סוג של סופלה שוקולד במרקם הפנימי ומבחוץ מעטפת של פירורי עוגיות. היא אמנם נראית שוקולדית מאוד אך המרכיב העיקרי שלה הוא גבינת מסקרפונה, כך שהיא מאוד קלילה ואוורירית.

ניתן להגיש אותה חמה וגם קרה. ניתן להוסיף לה רוטב שוקולד או קצפת – הכל הולך מצוין וגורם לאושר רב.

מצרכים לתבנית מתפרקת בקוטר 22:

בסיס עוגיות:
225 גרם פתי בר
100 גרם חמאה
60 גרם שוקולד
2-3 כפות חלב לפי הצורך

מלית גבינה ושוקולד:
2 ביצים גדולות, מופרדות
100 גרם סוכר
230 גרם מסקרפונה, בטמפ החדר
150 מל (3/4 כוס) שמנת מתוקה, מוקצפת לקצפת רכה.
50 גרם שוקולד מריר, מומס
4 כפות אבקת קקאו
45 גרם שקדים טחונים
1/4 כפית מלח
1-2 כפות ליקר בייליס/ברנדי/אמרטו וכו (לא חובה)

לציפוי:
1 מיכל של שמנת מתוקה
2-3 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:
1. ממיסים יחד בבן מארי את החמאה והשוקולד.
2. טוחנים את העוגיות לפירורים עדינים ומוסיפים אליהם חמאה מומסת עם השוקולד ומערבבים. אם התערובת פירורית מדי- מוסיפים חלב כף אחרי כף עד שמקבלים תערובת מעט לחה שניתן להדק.
3. מעבירים לתבנית משומנת בקוטר 22 ומהדקים את הפירורים אל התחתית והדפנות בעזרת כף בעובי אחיד ככל הניתן.  מעבירים למקרר עד לשימוש.

תחתית פירורי עוגיות בדרך למקרר

תחתית פירורי עוגיות בדרך למקרר

מכינים את המלית:
1. מקציפים את החלמונים עם הסוכר במיקסר על מהירות מירבית עד לקבלת קציפה אוורירית ותפוחה מאוד.
2. בקערה גדולה טורפים מעט את גבינת המסקרפונה עד שמקבלת מרקם חלק. מקפלים אליה בעדינות את השמנת המוקצפת.
3. מוסיפים את קציפת החלמונים ומערבבים בעדינות.
4. מוסיפים את השוקולד המומס ומנפים פנימה את השקדים עם קקאו והמלח. מערבבים לתערובת אחידה.
5. בקערה נקייה ויבשה מקציפים את החלבונים לקצף רך ומקפלים אותו אל תערובת העוגה.
6. מעבירים את התערובת אל הבסיס עוגיות, מיישרים ואופים בתנור שחומם מראש ל – 170 מעלות במשך 50-60 דקות, עד שהעוגה יציבה ובמבחן הקיסם מתקבלים פירורים לחים.

11046331_10153239947874323_6746479297497850467_n

בדרכה לתנור

1610919_10153239948079323_1975314776328325520_n

כך היא נראית אחרי אפייה וצינון

כרגע קיימות בפניכם 3 אפשרויות:
* האפשרות הראשונה והפשוטה ביותר היא לחכות 20-30 דקות עד שהעוג תתקרר מעט ולהגיש אותה כעוגה חמה עם מעט אבקת סוכר מעל.
* האפשרות השניה היא לצנן את העוגה לטמפ' החדר, להכין גנאש שוקולד מ 100 גרם שוקולד מריר ו 100 מ"ל שמנת על סף רתיחה. לערבב יחד עד שמקבלים מרקם חלק ולשפוך מעל העוגה. ניתן להגיש מיד או להעביר למקרר להתייצבות ולהגיש קר.

11203070_10153239920229323_2392789778829943726_n
האפשרות השלישית היא לצנן את העוגה במקרר כשעה, לזלף קצפת מעל העוגה ולהגיש כעוגה קרה.

ביס גן עדן

ביס גן עדן

הכנתם? אשמח לשמוע ולראות איך יצא לכם. כתבו לי כאן בתגובות או בעמוד הפייסבוק – הדף הכי טעים שיש.
>>
רוצים לקבל עדכון ישירות למייל שלכם בכל פעם כשעולה מתכון חדש? הרשמו לעדכונים.

אודות אירנה משעל

2 תגובות

  1. שלום,
    האם אפשר לוותר על הביצים?

    • אירנה משעל

      היי רנין,
      הבייצים הכרחיים בעוגה הזאת, לא היתי מוותרת עליהם בעוגה הזאת

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top
-->