פוקאצ'ה ביתית עם שמן זית ומלח גס | chantilly
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / מאפים מלוחים / לחמים / פוקאצ'ה ביתית עם שמן זית ומלח גס

פוקאצ'ה ביתית עם שמן זית ומלח גס

מתכון קל ופשוט להכנת פוקאצ'ה ביתית בשתי גרסאות שונות שמתאימות במיוחד לארוחה משפחתית

יש משהו מאוד כיפי בלהכין וכמובן לאכול פוקאצ'ה בבית. בצק שמרים שלא דורש הרבה עבודה, ללא צורך ברידוד והריח, הריח שמתפשט בבית בזמן האפייה פשוט משכר. קערית עם שמן זית, בלסמי ומלח גס ואתם מסודרים!

מצרכים ל-4 פוקאצ'ות בינוניות:
500 גרם קמח לחם
40 גרם סוכר
7 גרם שמרים יבשים
325 מ"ל מים
15 גרם מלח
50 מ"ל שמן זית

למריחה בסיום האפייה:
4 כפות שמן זית
מלח גס לפיזור מעל
* ניתן להוסיף עשבי תיבול טריים לפי הטעם (רוזמרין, תימין וכו')

אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה לשים יחד את הקמח, הסוכר, השמרים ו- 3/4 מכמות המים במשך 5 דקות.
2. מוסיפים את יתרת המים ולשים עוד 2-3 דקות.
3. מוסיפים מלח ולשים 1-2 דקות.
4. מוסיפים שמן זית וממשיכים ללוש 2-3 דקות נוספות.
5. מניחים להתפחה שעה-שעה וחצי.
6. מוציאים אוויר מהבצק, מקפלים את הבצק ל- 4 ומתפיחים עוד כחצי שעה.
7. מחלקים את הבצק ל- 4 ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בשמן זית.  בעזרת הידיים משומנות מותחים את הבצק לאורך ויוצרים צורה של פוקאצ'ה. מניחים להתפחה לחצי שעה.
8. מחממים תנור ל- 200 מעלות ואופים את הפוקאצ'ות כ- 20 דקות, עד להזהבה. מוציאים ומיד מברישים בשמן זית ומפזרים מעט מלח גס.

בארוחות משפחתיות אני אוהבת להכין מהבצק פוקאצ'ות עגולות אישיות בגודל של פיתה. פשוט מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים פחות או יותר ומכל חלק יוצרים בעזרת הידיים פוקאצ'ה עגולה. לאחר האפייה ניתן לפרוס אותה לרוחב עם סכין חדה ולמלא במה שאוהבים.

1798783_481225928649626_123092421_n

1779732_10152239891324323_1329218591_nבארוחות בוקר של ימי שבת אנחנו ממלאים אותן בסביח אותנטי – איטליה ועיראק בצלחת אחת 🙂

הכנתם? אשמח לשמוע ולראות איך יצא לכם. כתבו לי כאן בתגובות או בעמוד הפייסבוק – הדף הכי טעים שיש.
>>
רוצים לקבל עדכון ישירות למייל שלכם בכל פעם כשעולה מתכון חדש? הרשמו לעדכונים.

אירנה משעל

אירנה משעל

שמי אירנה משעל ואני בלוגרית אפייה ומתכונאית. בת 34, נשואה ואמא לשני ילדים קטנים וחמודים.

אני מקווה שתהנו מהבלוג שלי לפחות כמוני ואל תהססו לפנות אלי בכל שאלה בפייסבוק, בבלוג או באופן אישי. אשמח לענות לכל השאלות ולקרוא את התגובות שלכם.
אירנה משעל

מתכונים אחרונים מאת אירנה משעל (צפו בכולם...)

אירנה משעל

אירנה משעל

שמי אירנה משעל ואני בלוגרית אפייה ומתכונאית. בת 34, נשואה ואמא לשני ילדים קטנים וחמודים.

אני מקווה שתהנו מהבלוג שלי לפחות כמוני ואל תהססו לפנות אלי בכל שאלה בפייסבוק, בבלוג או באופן אישי. אשמח לענות לכל השאלות ולקרוא את התגובות שלכם.
אירנה משעל

מתכונים אחרונים מאת אירנה משעל (צפו בכולם...)

אודות אירנה משעל

שמי אירנה משעל ואני בלוגרית אפייה ומתכונאית. בת 34, נשואה ואמא לשני ילדים קטנים וחמודים. אני מקווה שתהנו מהבלוג שלי לפחות כמוני ואל תהססו לפנות אלי בכל שאלה בפייסבוק, בבלוג או באופן אישי. אשמח לענות לכל השאלות ולקרוא את התגובות שלכם.

2 תגובות

  1. היי,
    לא הבנתי את שלב 6. מה זה אומר מוציאיפ את האוויר ומקפלים ל4? תודה

    • אירנה משעל

      היי חן,
      הכוונה היא לתת אגרוף לבצק כדי שייצא ממנו האוויר, מוציאים מהקערה, מקפלים ל-4 (כמו שמקפלים דף) ומחזירים לקערה להמשך תפיחה.
      יום מקסים

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top