פוסט הכרות לכבוד הבלוג החדש וגם: מתכון לקינוח דובדבנים וקרם פיסטוק על בסיס סבלה ברטון לימוני ומרענן. פשוט מעולה לאירוח
ולכבוד האירוע המרגש אני מציעה לכם קינוח שריגש אותי לא פחות. קינוח אישי של שכבת בצק פריך אוורירי בניחוח לימוני ומעליו דובדבנים שהושרו בסירופ עם קירש וליקר קסיס ומעליהם קרם פיסטוק עדין וקליל.
300 גרם דובדבנים
100 גרם סוכר
100 גרם מים
2 כפות ליקר קסיס
2 כפות קירש
250 מ"ל חלב
20 גרם מחית פיסטוק
70 גרם סוכר
2 חלמונים
1 כפית מחית וניל
25 גרם קורנפלור
50 גרם חמאה
–
125 גרם שמנת מתוקה
75 גרם סוכר
1/2 כפית מלח
1/2 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מ-1 לימון
2 חלמונים
1 כף מיץ לימון טרי
100 גרם קמח
50 גרם שקדים טחונים
7 גרם אבקת אפייה
לקישוט:
חופן פיסטוקים קלויים, קצוצים גס
חופן פניני שוקולד לבן
אופן הכנת דובדבנים שיכורים:
1. בוחרים 4-5 זוגות דובדבנים יפים ומשאירים אותם בשלמותם ועם המקל (לקישוט). את יתרת הדובדבנים חוצים ומגלענים. שמים בקערה יחד עם הדובדבנים השלמים ששמרנו לקישוט.
2. שמים בסיר קטן סוכר ומים ומביאים לרתיחה. נותנים לסירופ לרתוח במשך 2-3 דקות, מסירים מהאש ומצננים.
3. מוסיפים פנימה את שני סוגי האלכהל ומערבבים היטב.
4. שופכים את הסירופ על הדובדבנים כך שיכסו את רובם, מכסים בניילון ומשרים למשך כמה שעות או לילה.
קרם מוסלין פיסטוק:
1. בסיר בינוני שמים יחד חלב, מחית פיסטוק, מחצית מהסוכר, מלח ווניל. מערבבים ומביאים לרתיחה.
2. במקביל טורפים יחד חלמונים עם יתרת הסוכר, מוסיפים את הקורנפלור וטורפים בעדינות (כדי שהקורנפלור לא יתפזר על כל המטבח) עד שמקבלים תערובת אחידה.
3. עושים השוואת טמפרטורות בין החלב לביצים: מוסיפים מעט מהחלב אל תערובת הביצים תוך כדי טריפה נמרצת עד שנתמע, מוסיפים עוד קצת מהחלב ושוב טורפים, כך ממשיכים להוסיף עד מחצית מכמות החלב ואז מעבירים חזרה אל הסיר, מחזירים לאש קטנה-בינונית וממשיכים לערבב ללא הפסקה עד שהתערובת מסמיכה ומגיעה לרתיחה- בועה אחת ומורידים מהאש.
4. מסננים את הקרם ומערבבים פנימה את החמאה עד שמקבלים קרם חלק ומבריק. מכסים בניילון נצמד כך שהניילון יהיה מונח ממש על פני הקרם כדי שלא יבבצר קרום ומכניסים למקרר לשעה.
5. מקציפים את השמנת לקצפת רכה ומקפלים אל הקרם. מעבירים את הקרם המוכן אל שק זילוף עם צנתר סנט-אונורה או כל צנטר אחר לבחירתכם.
תחתית סבלה ברטון:
1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים יחד חמאה, סוכר, מלח, וניל וגרידת לימון. מערבבים במהירות בינונית עד שמתקבלת תערובת אוורירית ובהירה. בעזרת מרית מורידים את התערובת מדפנות הקערה אל התחתית.
2. מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים את החלמונים אחד- אחד. רק אחרי שהחלמון הראשון נטמע, מוסיפים את השני וממשיכים לערבב עד להטמעתו. מוסיפים מיץ לימון ומעררבים לתערובת אחידה.
3. בקערה נפרדת מערבבים יחד קמח, שקדים טחונים ואבקת אפייה. מוסיפים אל תערטבת החמאה בבת אחד ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד. הבצק רך מאוד ומעט דביק וזה בסדר.
4. מחממים תנור ל-170 מעלות.
5. משמנים את התבניות ומניחים בכל אחת מעט מהבצק. משמנים מעט את קצות האצבעות ומשטחים את התערובת בתבניות בעובי 1-1.5 ס"מ. אם מכינים בתבנית גדולה אז עושים את אותה הפעולה, רק שמניחים ישר את כל הבצק ומשטחים.
6. אופים כ-20 דקות, עד שמזהיב לחלוטין, מוציאים, מצננים ומחלצים בזהירות מהתבנית. שומרים בצד עד להרכבה.
הרכבה:
1. על גבי התחתית מניחים חצאי דובדבנים מושרים
2. על גבי הדובדבנים מזלפים את הקרם
3. לקשט עם דובדבנים שלמים, פיסטוקים קצוצים ופניני שוקולד לבן.
טיפים והמלצות:
*הקינוח נשמר היטב במקרר 3-4 ימים.
*ניתן לוותר על האלכהל בסירופ לדובדבנים ולשים במקום חצי כפית מחית/תמצית וניל.
הכנתם? אשמח לשמוע ולראות איך יצא לכם. כתבו לי כאן בתגובות או בעמוד הפייסבוק – הדף הכי טעים שיש.
>> רוצים לקבל עדכון ישירות למייל שלכם בכל פעם כשעולה מתכון חדש? הרשמו לעדכונים.
אחותי הגדולה והסופר מוכשרת- מזל טוב על פתיחת הבלוג!!
אני בטוחה שגם כאן תגרמי לכולם לאהוב אפילו קצת יותר מתוק מתמיד 🙂
מצפה בקוצר רוח לפוסטים ומתכונים נוספים וטעימים במיוחד!
תודה!!! אוהבת אותך המון!
חברה מקסימה שלי!
המון מזל טוב, מי שמכיר אותך יודע כמה אהבה ונשמה יש בכל עוגיה הכי קטנה שלך, כמה את יודעת להקפיד בפרטים הקטנים וגם לדעת לשחרר כשצריך, כל יצירה שלך מתאימה באופן מושלם למטרה שלה, את הראשונה שהוכחת לי שעוגיית שוקולד צ'יפס יכולה להיות טעימה, בחיי אם זה אפשרי אז השמיים הם הגבול! אני מאחלת לך המון הצלחה, שתגיעי רחוק רחוק (אבל לא רחוק מידי כדי שאני אוכל להמשיך בבקרת איכות :-)) כי באמת יש לך המון לתת לעולם הזה לטעום!
מקסים! מוכשרת!! תודה
היי! נראה מושלם ואני מתכננת להכין אותו היום! 🙂
מקווה שאספיק לקבל תשובה ממך לפני שאתחיל 😉
את הזילוף כמו שעשית, מתחילים מבפנים לבחוץ?