עוגת אננס ודובדבנים שמתקרמלים במהלך האפייה ומעניקים ארומה משגעת לעוגה כולה. נפלאה ליד הקפה של הבוקר או בסיום ארוחה משפחתית
הידעתם שהתחילו לגדל אננס בארץ?
כן, כן, ממש כמו במדינות טרופיות רחוקות רק בהיקף קטן יותר ובמחירים גבוהים יותר אבל היי, יש לנו אננס כחול-לבן והוא מדהים! הוא ענק בגודלו, עסיסי בטירוף ובעל ארומה אלוהית.
אחרי שאכלנו ממנו מספר ימים ולא סיימנו, החלטתי לנצל את מה שנשאר לעוגה נחמדה.
וכאן מגיע וידוי קטן: מעולם לא טעמתי ולא הכנתי עוגת אננס. רק עכשיו אני מבינה איזה פספוס זה היה. העוגה יצאה פשוט מדהימה: האננס התקרמל מעט בזמן האפייה והעוגה ספגה את הארומה והלחות של הפרי. אני מאוהבת בעוגה הזאת!
זמן הכנה: 20 דקות
זמן אפייה: 40-45 דקות
רכיבים לתבנית קפיץ בקוטר 22-24
לבסיס:
20 גרם חמאה רכה
3-4 כפות סוכר חום כהה
4-5 טבעות אננס טרי
חופן דובדבנים חצויים, ללא גלעין
לבלילת העוגה:
100 גרם חמאה רכה
200 גרם סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
2 ביצים
175 גרם קמח תופח
1 גבוע (200 מל) שמנת חמוצה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
2. מכינים את הבסיס: מורחים את תחתית התבנית בחמאה ומפזרים מעל את הסוכר בשכבה אחידה ככל הניתן. מסדרים פרוסות אננס וחצאי דובדבנים. מניחים בצד.
3. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים חמאה, סוכר, וניל ומלח ומערבלים במהירות גבוהה לתערובת קרמית.
4. מוסיפים ביצים בהדרגה: מוסיפים ביצה, מחכים שתבלע בתערובת ורק אז מוסיפים את הביצה השניה.
5. מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים לסירוגים קמח ושמנת חמוצה עד שמקבלים תערובת אחידה.
6. יוצקים את הבלילה מעל הפירות ומיישרים.
7. אופים במשך 40-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
8. מצננים את העוגה 5-10 דקות, מעבירים סכין חדה בין דפנות התבנית לעוגה והופכים על צלחת הגשה.
9. מגישים חמימה או בטמפרטורת החדר.
טיפים והמלצות:
*ניתן לשמור את העוגה במקרר בכלי סגור למשך 4-5 ימים. מומלץ לחמם מעט לפני ההגשה.
*ניתן לוותר על הדובדבנים או להחליף בפרי אחר.
הכנתם? אשמח לשמוע ולראות איך יצא לכם. כתבו לי כאן בתגובות או בעמוד הפייסבוק – הדף הכי טעים שיש.
>> רוצים לקבל עדכון ישירות למייל שלכם בכל פעם כשעולה מתכון חדש? הרשמו לעדכונים
Hello! Cool post, amazing!!!