רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / לחם זיתים ביתי

לחם זיתים ביתי

לחם ביתי, שמכינים ממש בקלות, בשילוב קמח מלא ושיבולת שועל עם זיתים שחורים. נהדר להכנת כריכים עם גבינה לבנה או קוטג'

אם יש כזה דבר "אפייה מנחמת" אז אפיית לחם ביתי היא בהחלט אפייה מנחמת!

הלישה, ההמתנה, הריח שמתפשט בבית בזמן האפייה ואיך לא, הפרוסה הראשונה מהלחם הטרי והחם עם חמאה או ריבה או אפילו בלי כלום – יש יותר מנחם מזה? לא בשבילי!

אני מציעה לכם מתכון נפלא ללחם זיתים שחורים. למה נפלא? בגלל שהוא דיי פשוט בהכנה שלו, הוא מכיל טפנד זיתים אשר משתלב נהדר בבצק ונותן טעם עדין של זיתים בכל ביס וביס. אני מאוד אוהבת לאכול אותו עם גבינה לבנה או קוטג' וגם להכין ממנו כריכים נפלאים לבעלי וילדיי.

רכיבים לשתי כיכרות:
700 גרם (5 כוסות) קמח לחם
200 גרם קמח מלא
100 גרם קוואקר (שיבולת שועל דקה)
50 גרם (שקית) שמרים טריים
2 כפות דבש
4 כפיות (23 גרם) מלח
4 כפות שמן זית
750 מל מים פושרים

למילוי: 
4 כפות ממרח טפנד זיתים שחורים (2 כפות לכל כיכר)

כלים: 2 תבניות לחם (לא חובה)

אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמחים ושיבולת השועל, הדבש, השמרים והמים ולשים 3 דקות. מוסיפים את המלח והשמן ולשים עוד 5 דקות במהירות איטית-ביינונית. מכסים את הקערה בניילון ומתפיחים שעה וחצי.
2. על משטח מקומח היטב מחלקים את הבצק לשניים. כל חלק משטחים מעט בעזרת הידיים ומוסיפים את ממרח הזיתים (2 כפות לכל כיכר). לשים מעט כדי שהממרח יתפזר באופן שווה פחות או יותר בבצק.
3. יוצרים מכל חלק צורה של כיכר (מקפלים כל צד לכיוון המרכז כמו מעטפה ואז מגלגלים כך שנקבל צורה של גליל)  ומעבירים אל תבנית לחם משומנת ומקומחת, או מניחים על גבי מגש מרופד בנייר אפייה. מתפיחים חצי שעה-שעה ובינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות.

הכיכרות מוכנות להכנס לאפייה

הכיכרות מוכנות להכנס לאפייה

4. אופים במשך 10 דקות, מנמיכים את חום התנור ל- 180 מעלות ואופים עוד 20-25 דקות.
5. מוציאים את הלחם, מעבירים לרשת צינון וממתינים חצי שעה לפני שפורסים.

טיפים והמלצות:
*אני ממליצה לפרוס את הלחם לאחר שהצטנן לחלותין, לשים בשקית אטומה ולשמור במקפיא. חימום קצר בטוסטר קופץ מחזיר אותו לחיים.
*ניתן לוותר על קמח מלא או קוואקר ופשוט להשתמש ביותר קמח לחם במקום.
* ניתן לגוון עם התוספות- ממרח זיתים ירוקים, ממרח עגבניות מיובשות או כל דבר אחר שאוהבים.
* לקבלת קראסט קשה ופציח יותר מומלץ לזרוק 4-5 קוביות קרח לתחתית התנור בשלב הכנסת הכיכרות.

הכנתם? אשמח לשמוע ולראות איך יצא לכם. כתבו לי כאן בתגובות או בעמוד הפייסבוק – הדף הכי טעים שיש.

אירנה משעל

אירנה משעל

שמי אירנה משעל ואני בלוגרית אפייה ומתכונאית. בת 34, נשואה ואמא לשני ילדים קטנים וחמודים.

אני מקווה שתהנו מהבלוג שלי לפחות כמוני ואל תהססו לפנות אלי בכל שאלה בפייסבוק, בבלוג או באופן אישי. אשמח לענות לכל השאלות ולקרוא את התגובות שלכם.
אירנה משעל

מתכונים אחרונים מאת אירנה משעל (צפו בכולם...)

אירנה משעל

אירנה משעל

שמי אירנה משעל ואני בלוגרית אפייה ומתכונאית. בת 34, נשואה ואמא לשני ילדים קטנים וחמודים.

אני מקווה שתהנו מהבלוג שלי לפחות כמוני ואל תהססו לפנות אלי בכל שאלה בפייסבוק, בבלוג או באופן אישי. אשמח לענות לכל השאלות ולקרוא את התגובות שלכם.
אירנה משעל

מתכונים אחרונים מאת אירנה משעל (צפו בכולם...)

אודות אירנה משעל

שמי אירנה משעל ואני בלוגרית אפייה ומתכונאית. בת 34, נשואה ואמא לשני ילדים קטנים וחמודים. אני מקווה שתהנו מהבלוג שלי לפחות כמוני ואל תהססו לפנות אלי בכל שאלה בפייסבוק, בבלוג או באופן אישי. אשמח לענות לכל השאלות ולקרוא את התגובות שלכם.

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top