רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / דובשניות או לא להיות!

דובשניות או לא להיות!

דובשניות מתמוססות בפה עם טוויסט מיוחד לכבוד ראש השנה – אגוזי פקאן וניחוח עדין של קינמון

תחילת שנת הלימודים מעבר לפינה, ראש השנה מתקרב אלינו בצעדי ענק והראש גדוש במחשבות על תפריט החג: מי מכין מה, כמה ולמה.

עוד אין לי תמונה ברורה של מה נאכל למנה הראשונה והעיקרות אבל יש לי כיוון לגבי עוגה אחת לפחות. מה שבטוח וללא כל ספק הוא שאני אכין דובשניות שהקשר ביניהם לבין הדובשניות היבשות כאבן שנמכרות ברשתות שוייק הוא בשם וצורתם בלבד. הן רכות ונימוחות עם קרום פריך וארומה של דבש ותבלינים.

בזכות חמותי התימניה (שתחייה) הכרתי את תבלין החוואיג' שהיא כל כך אוהבת לשים בקפה ומן הסתם צנצנת קטנה ממנו שמורה אצלי במקפיא למקרה שתגיע לקפה 🙂 

ביום שהחלטתי להכין את הדובשניות גיליתי שאין לי את כל אותם התבלינים שנוהגים לשים בדובשניות אך נזכרתי בצנצנת חוואיג' השמורה. טלפון קצר אישר את מה שעבר לי בראש: התבלין מכיל את כל אותם התבלינים שחסרים לי: ציפורן, הל וזנגוויל יבש.  "בינגו!" אמרתי ורצתי למטבח. הניסוי הוכתר כהצלחה מסחררת והמתכון הוכנס לרשימת המתכונים האהובים.

11954725_10153539264379323_1706237374608455279_n

זמן הכנה כולל השהייה במקרר: 1:30
זמן אפייה: 10 דקות

מצרכים ל 45-50 עוגיות קטנות:
120 גרם  (1/3 כוס) דבש
100 גרם ( 1/2 כוס) סוכר חום כהה
1/3 כוס שמן קנולה
1/2 כפית קינמון טחון
1/4 כפית חוואיג' קפה
1/4 כפית מלח
1 ביצה L
140 גרם  (1 כוס) קמח לבן
140 גרם  (1 כוס) קמח מלא
8 גרם  ( 1 כף שטוחה) אבקת אפייה
50 גרם  (1/4 כוס) פקאנים טבעיים קצוצים דק או טחונים
————-
לציפוי:
1/2 כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים דבש, סוכר חום, שמן, תבלינים, מלח וביצה. מערבבים במהירות בינונית עד שמתקבלת תערובת אחידה ומעט תפוחה.
2. בקערה קטנה מערבבים את הקמחים עם אבקת האפייה ומנפים אל התערובת. מוסיפים אגוזי פקאן ומערבבים הכל יחד עד לקבלת בצק רך ואחיד.
3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
4. מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
5. יוצרים מהבצק כדורים בגודל רצוי (כגודל של אגוז מלך) ומגלגלים בתוך אבקת סוכר. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
6. אופים במשך 10 דקות עד שהעוגיות נסדקות. מצננים ומעבירים לכלי אטום.

IMGP8239

טיפים והמלצות:
* אגוזי הפקאן מעשירות את הטעם והמרקם ולכן לא היתי מוותרת עליהם. ניתן להחליפם בשקדים או אגוזי מלך טחונים.
* אני נוהגת לשלב קמח מלא יחד עם הקמח הרגיל אך אין הדבר הכרחי ונתון לשיקול דעתכם.

הכנתם? אשמח לשמוע ולראות איך יצא לכם. כתבו לי כאן בתגובות או בעמוד הפייסבוק – הדף הכי טעים שיש.
>>
רוצים לקבל עדכון ישירות למייל שלכם בכל פעם כשעולה מתכון חדש? הרשמו לעדכונים

אירנה משעל

אירנה משעל

שמי אירנה משעל ואני בלוגרית אפייה ומתכונאית. בת 34, נשואה ואמא לשני ילדים קטנים וחמודים.

אני מקווה שתהנו מהבלוג שלי לפחות כמוני ואל תהססו לפנות אלי בכל שאלה בפייסבוק, בבלוג או באופן אישי. אשמח לענות לכל השאלות ולקרוא את התגובות שלכם.
אירנה משעל

מתכונים אחרונים מאת אירנה משעל (צפו בכולם...)

אירנה משעל

אירנה משעל

שמי אירנה משעל ואני בלוגרית אפייה ומתכונאית. בת 34, נשואה ואמא לשני ילדים קטנים וחמודים.

אני מקווה שתהנו מהבלוג שלי לפחות כמוני ואל תהססו לפנות אלי בכל שאלה בפייסבוק, בבלוג או באופן אישי. אשמח לענות לכל השאלות ולקרוא את התגובות שלכם.
אירנה משעל

מתכונים אחרונים מאת אירנה משעל (צפו בכולם...)

אודות אירנה משעל

שמי אירנה משעל ואני בלוגרית אפייה ומתכונאית. בת 34, נשואה ואמא לשני ילדים קטנים וחמודים. אני מקווה שתהנו מהבלוג שלי לפחות כמוני ואל תהססו לפנות אלי בכל שאלה בפייסבוק, בבלוג או באופן אישי. אשמח לענות לכל השאלות ולקרוא את התגובות שלכם.

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top