עוגיות שוקולד-פקאן מושלגות | chantilly
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / עוגיות שוקולד-פקאן מושלגות

עוגיות שוקולד-פקאן מושלגות

עוגיות עשירות ונימוחות ביותר! פשוטות וקלות להכנה אך מרשימות מאוד ולכן מעולות לאירוח

מי לא מכיר עוגיות  מושלגות? אני מניחה שכולם (ומי שלא – זה הזמן!) כי יש אותן בכל מאפייה או קונדיטוריה שכונתית.

הן נימוחות, שוקולדיות ובעלות מראה חגיגי במיוחד. כמובן שכשמכינים אותן לבד הן עוד יותר טעימות.

החום בחוץ גורם לפעמים לגעגועים עזים לחורף והעוגיות המושלגות הן הדבר הכי דומה לחורף שאני יכולה להרשות לעצמי כרגע. הגרסה שלי של העוגיות מבוססת על שוקולד מריר בלבד ללא שימוש בקקאו ומועשרות באגוזי פקאן טחונים.

כל עוגיה היא פשוט חגיגה של טעמים ומרקמים בפה!


זמן הכנה כולל השהייה במקרר:
 2:30
זמן אפייה: 10 דקות

מרכיבים לכ- 50 עוגיות ביינוניות.:
200 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
3 ביצים
100 גרם סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 כפות ליקר שוקולד/קפה/בייליס או חלב
100 גרם אגוזי פקאן טחונים (טריים)
120 גרם קמח
1 כף אבקת קקאו איכותית
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
__________
לציפוי:
1/2 כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה:
1. ממיסים את השוקולד והחמאה מעל בן מארי (סיר עם מים חמים) עד להמסה מלאה.
2. בקערת מיקסר מקציפים יחד ביצים, סוכר ותמצית וניל במשל 3 דקות עד שתקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מקפלים בזהירות אל השוקולד המומס.
3. מוסיפים ליקר/חלב ומערבבים.
4. בקערה קטנה מערבבים יחד קמח, אבקת קקאו, אבקת אפייה ומלח ומנפים מעל התערובת. מוסיפים פקאנים טחונים ומערבבים לתערובת אחידה.
5. התערובת שמתקבלת רכה מדי לעבודה ולכן מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים אותה למקרר לשעתיים-שלוש כדי שתתמצק.
6. יוצרים מהתערובת כדורים בגודל הרצוי ומגלגלים היטב באבקת סוכר. מניחים עם מרווחים גדולים על גבי מגש עם נייר אפייה. אין צורך לשטח את העוגיות, הן משתטחות באפייה.

IMGP8894
7. אופים 8-10 דקות בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות עד שהעוגיות משתטחות, נסדקות ומתקשות בשוליים.
8. מוציאים ומצננים לחלוטין. הן רכות אך מתקשות לאחר שמתקררות. מעבירים לכלי עטום. העוגיות נשמרות היטב עד שבוע למקרה שלא חוסלו באותו היום 🙂

IMGP8901

טיפים והמלצות:
* אגוזי הפקאן מעשירות את הטעם והמרקם ולכן לא היתי מוותרת עליהם. ניתן להחליפם בשקדים או אגוזי מלך טחונים.

הכנתם? אשמח לשמוע ולראות איך יצא לכם. כתבו לי כאן בתגובות או בעמוד הפייסבוק – הדף הכי טעים שיש.
>>
רוצים לקבל עדכון ישירות למייל שלכם בכל פעם כשעולה מתכון חדש? הרשמו לעדכונים

אירנה משעל

אירנה משעל

שמי אירנה משעל ואני בלוגרית אפייה ומתכונאית. בת 34, נשואה ואמא לשני ילדים קטנים וחמודים.

אני מקווה שתהנו מהבלוג שלי לפחות כמוני ואל תהססו לפנות אלי בכל שאלה בפייסבוק, בבלוג או באופן אישי. אשמח לענות לכל השאלות ולקרוא את התגובות שלכם.
אירנה משעל

מתכונים אחרונים מאת אירנה משעל (צפו בכולם...)

אירנה משעל

אירנה משעל

שמי אירנה משעל ואני בלוגרית אפייה ומתכונאית. בת 34, נשואה ואמא לשני ילדים קטנים וחמודים.

אני מקווה שתהנו מהבלוג שלי לפחות כמוני ואל תהססו לפנות אלי בכל שאלה בפייסבוק, בבלוג או באופן אישי. אשמח לענות לכל השאלות ולקרוא את התגובות שלכם.
אירנה משעל

מתכונים אחרונים מאת אירנה משעל (צפו בכולם...)

אודות אירנה משעל

שמי אירנה משעל ואני בלוגרית אפייה ומתכונאית. בת 34, נשואה ואמא לשני ילדים קטנים וחמודים. אני מקווה שתהנו מהבלוג שלי לפחות כמוני ואל תהססו לפנות אלי בכל שאלה בפייסבוק, בבלוג או באופן אישי. אשמח לענות לכל השאלות ולקרוא את התגובות שלכם.

6 תגובות

  1. היי אירנה, חייבים להקציף את הביצים במיקסר? תודה 🙂

    • אירנה משעל

      היי מור
      לא חייבים במיקסר אבל כן חייבים להקציף כדי לקבל את המרקם המיוחד של העוגיות
      יום מקסים!

  2. היי
    רציתי לדעת האם את יודעת במה אפשר להחליף את הביצים?
    אני רוצה לטבען את המתכון. חמאה אני תמיד מחליפה בשמן קוקוס.
    אבל בגלל שיש במתכון שלוש ביצים, אני חושבת האם נגיד הקצפה של קצפת צמחית או פודיניג וניל יעשה את העבודה?

    חג שמח

    • היי
      במתכון ספציפי הזה אני ממש לא יודעת אם ניתן להמיר את הביצים במשהו אחר….הם אחראים למרקם של העוגיה

  3. היי,
    רציתי לדעת מה אפשר לשים במקום ליקר?
    והאם אפשר להחליף את החמאה במחמאה?

    • היי,
      הליקר מעניק רק ארומה ולא הכרחי למי שלא אוהב. אפשר פשוט לוותר.
      וכמובן שאפשר להחליף חמאה במחמאה לגרסת פרווה

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top