שושני שמרים במילוי בראוניז עם שוקולד לבן ולוטוס | chantilly
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / קינוחים / בראוניז / שושני שמרים במילוי בראוניז עם שוקולד לבן ולוטוס

שושני שמרים במילוי בראוניז עם שוקולד לבן ולוטוס

שילוב מדהים של בצק שמרים רך ומלית בראוניז עשירה אך לא מתוקה מדי. מאפה נפלא לאירוח או לקפה של שבת בבוקר

החורף מתקרב אלינו בצעדים סוערים עם לא מעט אקשן ודרמות וכל אלו בהחלט עושים חשק להכנס למטבח ולהכין עוגת שמרים טובה ומנחמת.
כזו שתפזר בכל הבית ריח משכר של שמרים ושוקולד.
שתגרום לבעלי לגלגל עיניים מרוב עונג ולילדים תתן סיבה טובה לגמור הכל מהצלחת בארוחת שישי כי יש קינוח שווה ממש!
אז הנה היא: עוגת שמרים עם מלית בראוניז שוקולד עם פירורי עוגיות לוטוס ושוקולד צ'יפ לבן!
את הרעיון למלא עוגת שמרים בתערובת של הבראוניז קיבלתי מנעמה גאון אשר פרסמה את המתכון כאן.
היתרון העצום בלהכין מלית שוקולד לבד על מנת מלית קנוייה הוא שהיא הרבה פחות מתוקה וממש אבל ממש יותר טעימה ויחד עם זאת לא דורשת הרבה עבודה- רק לערבב הכל יחד.
אז קדימה- להבשיל שרוולים ולעבודה!

שימו לב: מתחילים להכין את הבצק יום קודם כדי לתת לו מנוחת לילה במקרר או לפחות 6 שעות.
לעוגה בקוטר 26:
לבצק שמרים:
450 גרם (3 ורבע כוסות) קמח לבן
25 גם (חצי שקית או חצי קוביה) שמרים טריים
40 גרם (4 כפות) סוכר לבן
125 מ"ל (חצי כוס) חלב
75 גרם חמאה, רכה
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 ביצה L
1/2 כפית מלח

למלית בראוניז:
120 גרם שוקולד מריר, קצוץ
60 גרם חמאה
30 גרם (3 כפות) קקאו
130 גרם (2/3 כוס) סוכר לבן
1 כפית אבקת נס קפה
2 ביצים L
95 גרם (2/3 כוס) קמח לבן
1/2 כפית מלח
__________
100 גרם שוקלד צ'יפ לבן
עוגיות לוטוס שבורות גס (אופציונלי)

סירופ להברשה בתום האפייה:
40 גרם סוכר לבן
50 מל מים
1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים, סוכר, חלב, חמאה, וניל וביצה. לשים במהירות ביינונית עד לאיחוד המרכיבים ואז מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-10 דקות. מתקבל בצק חלק, רך ואלסטי מאוד.
2. מעבירים את הבצק אל קערה משומנת קלות, מכסים ונותנים לתפוח עד להכפלת נפח.
3. מעבירים את הבצק למקרר למשך לילה או 6 שעות לפחות.
4. מכינים את מלית הבראוניז: בקערה ביינונית ממיסים יחד את השוקולד והחמאה.
5. מוסיפים קקאו מנופה ומערבבים היטבבעזרת מטרפה.
6. מוסיפים סוכר, מלח ואבקת נס קפה ומערבבים שוב.
7. מוסיפים ביצים אחת-אחת ומערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה ומבריקה.
8. מנפים פנימה קמח ומערבבים רק עד שהתערובת חוזרת למרקם החלק והמבריק שלה.
9. מכסים ומעבירים למקרר לשעה.
10. מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 3-5 מ"מ. מורחים מחצית מהמלית בראוניז ומפזרים מעל שוקולד צ'יפ ופירורי עוגיות. מגלגלים לרולדה וחותכים לפרוסות ברוחת 6-7 ס"מ (גובה התבנית). חוזרים על אותה הפעולה עם החלק השני של הבצק.

11224165_10153647780149323_2270666147421989958_n

עוגה בתוך עוגה… 🙂

11. מסדרים את השושנים בתבנית עם רווחים ביניהם ומשאירים לתפוח כשעה בטמפ החדר.

מוכנים להתפחה שניה

מוכנים להתפחה שניה

12. אופים בתנור מחומם מראש ל-175 מעלות למשך 25-30 דקות, עד שהשושנים זהובים ויפים.
13. מוציאים ומכינים סירופ: בסיר קטן מביאים לרתיחה סוכר ומים ומוסיפים תמצית וניל. מבשלים 2-3 דקות ומברישים את השושנים מלמעלה כשהם עדיין חמים.

12140736_10153642682054323_8152744720371174382_n

מי מכין קפה?

טיפים והמלצות:
* איני ממליצה להכין את הבצק ללא המיקסר מכיוון שמדובר בבצק בריוש עשיר בחמאה ולכן קשה מאוד ללישה בידיים.
*השושנים, כמו כל מאפה שמרים , במיטבם ביום הראשון. מה שנשאר בסוף היום אני ממליצה להקפיא וכשרוצים- פשוט מחממים בתנור על 150 מעלות במשך 10 דקות ומקבלים מאפה רך וטרי כאילו נאפה עכשיו.
*כמובן שניתן להחליף את השוקולד צ'יפ הלבן בכל סוג אחר או אפילו באגוזים קלויים וקצוצים גס.
* פיזרתי מעל השושנים קראמבל שנשאר לי במקרה מעוגה אחרת שהכנתי אך זה לא רכיב הכרחי ולכן אין צורך להכין אותו במיוחד בשביל המאפה הזה.

הכנתם? אשמח לשמוע ולראות איך יצא לכם. כתבו לי כאן בתגובות או בעמוד הפייסבוק – הדף הכי טעים שיש.
>> רוצים לקבל עדכון ישירות למייל שלכם בכל פעם כשעולה מתכון חדש? הרשמו לעדכונים

אירנה משעל

אירנה משעל

שמי אירנה משעל ואני בלוגרית אפייה ומתכונאית. בת 34, נשואה ואמא לשני ילדים קטנים וחמודים.

אני מקווה שתהנו מהבלוג שלי לפחות כמוני ואל תהססו לפנות אלי בכל שאלה בפייסבוק, בבלוג או באופן אישי. אשמח לענות לכל השאלות ולקרוא את התגובות שלכם.
אירנה משעל

מתכונים אחרונים מאת אירנה משעל (צפו בכולם...)

אירנה משעל

אירנה משעל

שמי אירנה משעל ואני בלוגרית אפייה ומתכונאית. בת 34, נשואה ואמא לשני ילדים קטנים וחמודים.

אני מקווה שתהנו מהבלוג שלי לפחות כמוני ואל תהססו לפנות אלי בכל שאלה בפייסבוק, בבלוג או באופן אישי. אשמח לענות לכל השאלות ולקרוא את התגובות שלכם.
אירנה משעל

מתכונים אחרונים מאת אירנה משעל (צפו בכולם...)

אודות אירנה משעל

שמי אירנה משעל ואני בלוגרית אפייה ומתכונאית. בת 34, נשואה ואמא לשני ילדים קטנים וחמודים. אני מקווה שתהנו מהבלוג שלי לפחות כמוני ואל תהססו לפנות אלי בכל שאלה בפייסבוק, בבלוג או באופן אישי. אשמח לענות לכל השאלות ולקרוא את התגובות שלכם.

תגובה אחת

  1. מעונינת לקבל מתכונים למייל שלי

    מאד נהנית מהמתכונים

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top