רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / שושני שמרים במילוי קרם פיסטוק, חמוציות ושוקולד לבן

שושני שמרים במילוי קרם פיסטוק, חמוציות ושוקולד לבן

מאפה שושני שמרים במילוי משגע של קרם פיסטוק עם תוספת של חמוציות, פיסטוקים קצוצים ושוקולד לבן

אוהבי פיסטוק – לכאן!
יש לי בשבילכם מאפה שמרים חורפי ומשגע במילוי קרם פיסטוק עדין בתוספת חמוציות (לבחירתכם) ושוקולד צ'יפס לבן. הכנת הקרם דורשת 10 דקות עבודה (על השעון) והוא בהחלט שווה כל דקה של השקעה.

למען האמת, את טעמו הנפלא של הפיסטוק גיליתי רק בשנה האחרונה (מה לעשות שזה לא האגוז שגדלתי עליו) ומיד התאהבתי. הוא משתלב נפלא עם פירות חמצמצים וגם שילוב של ירוק ואדום כל כך יפה בעיניי! 
אז בלי יותר מדי דיבורים – קדימה, לעבודה!

שימו לב: מתחילים להכין את הבצק יום קודם כדי לתת לו מנוחת לילה במקרר או לפחות 6 שעות.

עוגת שושני שמרים במילוי קרם פיסטוק

לעוגה בקוטר 26

לבצק שמרים:
450 גרם (3 ורבע כוסות) קמח לבן
25 גם (חצי שקית או חצי קוביה) שמרים טריים
40 גרם (4 כפות) סוכר לבן
125 מ"ל (חצי כוס) חלב
75 גרם חמאה, רכה
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 ביצה L
1/2 כפית מלח

למלית קרם פיסטוק:
250 מ"ל חלב
25 גרם מחית פיסטוק טבעית
70 גרם סוכר
2 חלמונים
1 כפית תמצית וניל איכותית
25 גרם קורנפלור
50 גרם חמאה

לפיזור:
100 גרם שוקולד צ'יפס לבן
50 גרם פיסטוקים קלויים וקצוצים גס
חצי כוס חמוציות מיובשות

סירופ להברשה בתום האפייה:
40 גרם סוכר לבן
50 מל מים
1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים, סוכר, חלב, חמאה, וניל וביצה. לשים במהירות ביינונית עד לאיחוד המרכיבים ואז מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-10 דקות. מתקבל בצק חלק, רך ואלסטי מאוד. במידה והבצק נראה יבש- מוסיפים כף חלב וממשיכים ללוש.
2. מעבירים את הבצק אל קערה משומנת קלות, מכסים ונותנים לתפוח עד להכפלת נפח. בערך שעה וחצי.
3. מעבירים את הבצק למקרר למשך לילה או 6 שעות לפחות.

מכינים קרם פיסטוק:
1. בסיר קטן מניחים חלב, מחית פיסטוק, וניל, מחצית מכמות הסוכר ומביאים לסף רתיחה.
2. בקערה קטנה מניחים סוכר עם חלמונים וטורפים היטב בעזרת מטרפה. מוסיפים קורנפלור וטורפים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
3. כשתערובת החלב מגיעה לסף רתיחה מצעים השוואת טמפרטורות עם תערובת החלמונים: מוזגים מיט מהחלב אל החלמונים תוך כדי טריפה נמרצת. ממשיכים להוסיף כל פעם קצת עד שמחזית מהחלב התערבבה עם החלמונים. מעבירים חזרה לסיר ומביאים לרתיחה תוך ערבוב מתמיד עם מטרפה או כף עץ.
4. מורידים מהאש ומערבבים פנימה את החמאה עד שנטמעת לחלוטין.
5. מעבירים את הקרם אל כלי נקי ומכסים בנילון נצמד כרשר הניילון מונח על כבי הקרם על מנת למנוע הווצרות קרום על גבי הקרם. מעבירים למקרר עד לשימוש.

הרכבה ואפייה:
1. מוציאים את הבצק אל משטח מקומח ומחלקים לשניים. כל חלק מרדדים למלבן בעובי 3 מ"מ בערך ומורחים עליו מחצית מהקרם. מפזרים מעל כל חלק מחצית מהפיסטוקים, חמוציות ושוקולד צ'יפס לבן.

12247870_10153674263964323_7193692060030947016_o
2. מגלגלים מהצד הרחב לרולדה הדוקה וחותכים לפרוסות בעובי 6-7 ס"מ.
3. מסדרים בתבנית בצורה מרווחת.
4. מתפיחים כשעה בטמפ' החדר.

IMGP9264
5. אופים בתנור מחומם מראש ל-175 מעלות למשך 25-30 דקות, עד שהשושנים זהובים ויפים.
6. . מוציאים ומכינים סירופ: בסיר קטן מביאים לרתיחה סוכר ומים ומוסיפים תמצית וניל. מבשלים 2-3 דקות ומברישים את השושנים מלמעלה כשהם עדיין חמים.

טיפים והמלצות:
* אני לא ממליצה להכין את הבצק ללא המיקסר מכיוון שמדובר בבצק בריוש עשיר בחמאה ולכן קשה מאוד ללישה בידיים.
* השושנים, כמו כל מאפה שמרים, במיטבם ביום הראשון. מה שנשאר בסוף היום אני ממליצה להקפיא וכשרוצים – פשוט מחממים בתנור על 150 מעלות במשך 10-15 דקות ומקבלים מאפה רך וטרי כאילו נאפה עכשיו.
* פיזרתי מעל השושנים קראמבל שנשאר לי במקרה מעוגה אחרת שהכנתי אך זה לא רכיב הכרחי ולכן אין צורך להכין אותו במיוחד בשביל המאפה הזה.

הכנתם? אשמח לשמוע ולראות איך יצא לכם. כתבו לי כאן בתגובות או בעמוד הפייסבוק – הדף הכי טעים שיש.
>> רוצים לקבל עדכון ישירות למייל שלכם בכל פעם כשעולה מתכון חדש? הרשמו לעדכונים

אירנה משעל

אירנה משעל

שמי אירנה משעל ואני בלוגרית אפייה ומתכונאית. בת 34, נשואה ואמא לשני ילדים קטנים וחמודים.

אני מקווה שתהנו מהבלוג שלי לפחות כמוני ואל תהססו לפנות אלי בכל שאלה בפייסבוק, בבלוג או באופן אישי. אשמח לענות לכל השאלות ולקרוא את התגובות שלכם.
אירנה משעל

מתכונים אחרונים מאת אירנה משעל (צפו בכולם...)

אירנה משעל

אירנה משעל

שמי אירנה משעל ואני בלוגרית אפייה ומתכונאית. בת 34, נשואה ואמא לשני ילדים קטנים וחמודים.

אני מקווה שתהנו מהבלוג שלי לפחות כמוני ואל תהססו לפנות אלי בכל שאלה בפייסבוק, בבלוג או באופן אישי. אשמח לענות לכל השאלות ולקרוא את התגובות שלכם.
אירנה משעל

מתכונים אחרונים מאת אירנה משעל (צפו בכולם...)

אודות אירנה משעל

שמי אירנה משעל ואני בלוגרית אפייה ומתכונאית. בת 34, נשואה ואמא לשני ילדים קטנים וחמודים. אני מקווה שתהנו מהבלוג שלי לפחות כמוני ואל תהססו לפנות אלי בכל שאלה בפייסבוק, בבלוג או באופן אישי. אשמח לענות לכל השאלות ולקרוא את התגובות שלכם.

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top