רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / קינוחים / בראוניז / בראונשיו- בראוניז עם קשיו וקצפת קפוצ'ינו

בראונשיו- בראוניז עם קשיו וקצפת קפוצ'ינו

אצבעות בראוניז שוקולד עשירים ונימוחים עם המון קשיו קראנצ'י וקצפת קפוצ'ינו רכה ומענגת

החודש החלטתי להשתתף באתגר הבלוגרים של מנטקה. זהו פרוייקט מעניין ומסקרן אשר במסגרתו בכל חודש נבחר חומר גלם שממנו צריך להכין משהו טעים ומעניין. 

אז החודש נבחר קשיו. אגוז מופלא בצורתו ובטעמו המתקתק שפשוט קשה להשאר אדישים כלפיו. אני בחרתי להשתמש בקשיו קלויים ומומלחים מעט כיוון שאני מכורה לשילוב של מתוק ומלוח. בנוסף לכך, אגוזים קלויים פשוט הרבה יותר טעימים בתוך מאפים. 

לאחר מחשבה מרובה ובלי סוף התלבטויות חשבתי שממש בא לי להכין משהו שוקולדי ומרשים אבל שלא דורש יותר מדי עבודה. מערבבים הכל יחד וקדימה, לתנור!

אז הכנתי בראוניז עם המון קשיו קצוצים, חתכתי למלבנים וקישטתי בקצפת קפוצ'ינו. כמובן שאפשר לפשט את העניין ולהכין רק את הבראונשיו (נכון שם מדליק?) ללא הקצפת. כך הם גם נשמרים יותר זמן מאשר עם קצפת. 

רכיבים לתבנית מלבנית 20*20:
200 גרם שוקולד
200 גרם חמאה
300 גרם (כוס וחצי) סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
4 ביצים
140 גרם (1 כוס) קמח
1/2 כפית מלח
1/2 כפית אבקת אפייה
150 גרם קשיו קלויים, קצוצים גס

קצפת קפוצ'ינו:
150 מ"ל שמנת מתוקה 38%
1-2 כפות אבקת סוכר
1 כפית אינסטנט פודינג
1 כפית אבקת נס קפה

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית לבראוניז בנייר אפייה.
2. שמים את השוקולד, חמאה, סוכר ווניל בכלי ביינוני וממיסים הכל יחד מעל סיר עם מים רותחים (בן מרי).
3. מורידים מהאש ומוסיפים ביצים אחת-אחת וטורפים היטב לפני שמוסיפים את הביצה הבאה.
4 בקערה קטנה שמים קמח, מלח ואפקת אפייה ומנפים אל תערובת השוקולד. מערבבים עד לאיחוד.
5. מוסיפים את הקשיו הקצוצים ומערבבים רק עד נטמעים בתערובת.
מעבירים את התערובת אל התבנית ומיישרים. אופים 15-20 דקות, עד שהבראוניז יציבים מלמעלה ומעט תפוחים בדפנות. מצננים ומעבירים למקרר לשעתיים כדי להקל הל הפריסה.
6. פורסים את הבראוניז למלבנים בגודל רצוי ומכינים קצפת: בקערת מיקסר שמים את כל הרכיבים ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתקבלת קצפת יציבה אך רכה (היא מתייצבת עוד בהמשך). מזלפים על גבי הבראונשיו ומקשטים בקשיו קצוצים ופצפוצי שוקולד או שוקולד מגורד.

12249659_10153673580819323_327491018997415678_n

שוקולד וקשיו- כמה רע זה כבר יכול להיות? 🙂

טיפים והמלצות:
* אם לא מעוניינים להוסיף קצפת אז פשוט פורסים את הבראונשיו לריבועים בגודל רצוי ומאכסנים בקופסא סגורה היטב במקרר.
* עם תוספת קצפת הבראוניז נשמרים בכלי סגור במקרר יומיים – שלושה.
* לשיקולכם לבחור אם להשתמש בקשיו (או אגוזים אחרים) קלויים או טבעיים.

כפי שציינתי, המתכון הזה נולד כחלק מאתגר החודש של מנטקה. מוזמנים להציץ ולהתרשם מכל מתכוני קשיו שהשתתפו באתגר

הכנתם? אשמח לשמוע ולראות איך יצא לכם. כתבו לי כאן בתגובות או בעמוד הפייסבוקהדף הכי טעים שיש.
>> רוצים לקבל עדכון ישירות למייל שלכם בכל פעם כשעולה מתכון חדש? הרשמו לעדכונים

אירנה משעל

אירנה משעל

שמי אירנה משעל ואני בלוגרית אפייה ומתכונאית. בת 34, נשואה ואמא לשני ילדים קטנים וחמודים.

אני מקווה שתהנו מהבלוג שלי לפחות כמוני ואל תהססו לפנות אלי בכל שאלה בפייסבוק, בבלוג או באופן אישי. אשמח לענות לכל השאלות ולקרוא את התגובות שלכם.
אירנה משעל

מתכונים אחרונים מאת אירנה משעל (צפו בכולם...)

אירנה משעל

אירנה משעל

שמי אירנה משעל ואני בלוגרית אפייה ומתכונאית. בת 34, נשואה ואמא לשני ילדים קטנים וחמודים.

אני מקווה שתהנו מהבלוג שלי לפחות כמוני ואל תהססו לפנות אלי בכל שאלה בפייסבוק, בבלוג או באופן אישי. אשמח לענות לכל השאלות ולקרוא את התגובות שלכם.
אירנה משעל

מתכונים אחרונים מאת אירנה משעל (צפו בכולם...)

אודות אירנה משעל

שמי אירנה משעל ואני בלוגרית אפייה ומתכונאית. בת 34, נשואה ואמא לשני ילדים קטנים וחמודים. אני מקווה שתהנו מהבלוג שלי לפחות כמוני ואל תהססו לפנות אלי בכל שאלה בפייסבוק, בבלוג או באופן אישי. אשמח לענות לכל השאלות ולקרוא את התגובות שלכם.

2 תגובות

  1. היי,
    בכמה אני צריכה להכפיל את הכמויות בכדי להכין את העוגה בתבנית חד פעמית רגילה?

    • אירנה משעל

      היי
      מה זה "חד- פעמי רגיל"? מה הגודל שלה?
      הכמויות במתכון מתאימות לתבנית בגודל 20*20

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top