רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / מאפינס דאבל שוקולד וחמאת בוטנים

מאפינס דאבל שוקולד וחמאת בוטנים

מאפינס שוקולד, רכים ונימוחים, עם חמאת בוטנים טבעית ותוספת מפנקת של שוקולד צ'יפס שישמחו כל אחד

יש לי מנהג קבוע – כל יום כשאני אוספת את ילדיי מהגנים הם מקבלים שקית קטנה עם ירקות אהובים ומאפין או עוגיה. קודם אוכלים את הירקות ואז מקנחים במאפין או עוגיה. מעין ארוחת ארבע על גלגלים 🙂

כל שבוע אני מגוונת בסוג חדש של מאפין כאשר בני הבחור (בן 5) הוא היועץ הראשי ב"מה נכין הפעם?". הוא לא אוהב חמאת בוטנים, יותר נכון הוא חושב שהוא לא אוהב חמאת בוטנים כיוון שכל עוד איני אומרת שיש חמאת בוטנים בעוגה הכל טוב. אז אני לא אומרת והוא נהנה מעוגה עשירה וטעימה.

השבוע הוא ביקש שאכין לו מאפין שכולו שוקולד וגם בפנים שוקולד ולא יכולתי לסרב אך החלטתי לשדרג ולהוסיף חמאת בוטנים טבעית במקום חלק מהשמן.

את חמאת הבוטנים הטבעים גיליתי לפני זמן מה ולדעתי זהו מוצר אדיר. מכירים טחינה גולמית? אז זה אותו הדבר רק מבוטנים. אפשר להוסיף לזה קצת מים, דבש ומלח ותקבלו חמאת בוטנים ביתית 🙂

אני מאוד אוהבת להשתמש בה לאפייה ובשילוב עם שוקולד מתקבלת תוצאה נפלאה ביותר. כך נולדו מאפינס דאבל שוקולד וחמאת בוטנים.

12508831_10153810549969323_7186857326150020953_n

100% בוטנים

רכיבים ל- 16 מאפינס:
3 ביצים
240 גרם (1 ורבע כוס) סוכר
200 מ"ל (מיכל) שמנת חמוצה
150 מ"ל חלב
50 מ"ל שמן
150 גרם חמאת בוטנים טבעית (לא סקיפי)
160 גרם (כוס + 2 כפות) קמח
50 גרם ( 5 כפות) קקאו
70 גרם שקדים טחונים
10 גרם (כף) אבקת אפייה
כפית מלח (לא לוותר – המלח מדגיש ומעצים את הטעמים)
100-150 גרם שוקולד צ'יפ מריר
* לאוהבי חמאת בוטנים מושבעים אפשר להמיר חלק מהשוקולד צ'יפס בנטיפי חמאת בוטנים של Reeses

אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומכינים תבנית שקעים למאפינס עם עטרות נייר. אין צורך לשמן
2. בקערה גדולה שמים ביצים, סוכר, שמנת חמוצה, חלב, שמן וחמאת בוטנים. בעזרת מטרפה ידנית טורפים היטב עד מתקבלת תערובת אחידה ומעט תפוחה.
3. בקערה נפרדת מערבבים יחד קמח, קקאו, שקדים, מלח ואבקת אפייה. מוסיפים את התערובת הרטובה ומערבבים רק עד שאחיד.
4. ממלאים את העטרות מאפינס לכל היותר עד 3/4 מגובה העטרה.
5. בכל אחד מהמאפינס שמים חופן קטן של שוקולד צ'יפס ומערבבים מעט עם הקיסם.
6. אופים 15-20 דקות עד שקיסם שנועצים במאפין יוצא עם פירורים לחים.

טיפים והמלצות:

  • שומרים את המאפינס 3-4 ימים בכלי סגור היטב. מומלץ לחמם מעט לפני ההגשה.
  • אם רוצים, ניתן להמיר מחצית מכמות הקמח בקמח מלא או קמח כוסמין.
  • אם לא רוצים/אוהבים שקדים, ניתן לוותר ולהחליפם בכמות זהה של קמח או אגוזים טחונים מסוג אחר.

12487288_10153806553064323_1439209185851054446_o

אירנה משעל

אירנה משעל

שמי אירנה משעל ואני בלוגרית אפייה ומתכונאית. בת 34, נשואה ואמא לשני ילדים קטנים וחמודים.

אני מקווה שתהנו מהבלוג שלי לפחות כמוני ואל תהססו לפנות אלי בכל שאלה בפייסבוק, בבלוג או באופן אישי. אשמח לענות לכל השאלות ולקרוא את התגובות שלכם.
אירנה משעל

מתכונים אחרונים מאת אירנה משעל (צפו בכולם...)

אירנה משעל

אירנה משעל

שמי אירנה משעל ואני בלוגרית אפייה ומתכונאית. בת 34, נשואה ואמא לשני ילדים קטנים וחמודים.

אני מקווה שתהנו מהבלוג שלי לפחות כמוני ואל תהססו לפנות אלי בכל שאלה בפייסבוק, בבלוג או באופן אישי. אשמח לענות לכל השאלות ולקרוא את התגובות שלכם.
אירנה משעל

מתכונים אחרונים מאת אירנה משעל (צפו בכולם...)

אודות אירנה משעל

שמי אירנה משעל ואני בלוגרית אפייה ומתכונאית. בת 34, נשואה ואמא לשני ילדים קטנים וחמודים. אני מקווה שתהנו מהבלוג שלי לפחות כמוני ואל תהססו לפנות אלי בכל שאלה בפייסבוק, בבלוג או באופן אישי. אשמח לענות לכל השאלות ולקרוא את התגובות שלכם.

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top