עוגיות סנדוויץ עם אגוזי לוז ונוטלה | chantilly
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / כללי / עוגיות סנדוויץ עם אגוזי לוז ונוטלה

עוגיות סנדוויץ עם אגוזי לוז ונוטלה

עוגיות סנדביץ פריכות עם אגוזי לוז במילוי ממרח נוטלה. נהדרות ליד הקפה ולאירוח

העוגיות האלו נולדו לגמרי במקרה.

קיבלתי הזמנה מלקוחה להכין לה עוגיות סנדוויץ עם נוטלה ומי שמכיר אותי יודע שאני חייבת לשדרג כל  דבר אז החלטתי לשדרג את העוגיה שתהייה פריכה עם טעם עדין של אגוזי לוז.

יצאו עוגיות באמת טעימות שמשתלבות פשוט נהדר עם כוס קפה של הבוקר (צהריים וערב 🙂)

רכיבים ל 20-25 עוגיות סנדוויץ':
125 גרם חמאה בטמפ החדר
90 גרם אבקת סוכר (שקית של 100 גרם,פחות כף)
20 גרם (2 כפות) סוכר לבן
1 ביצה L
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית מלח
245 גרם  (1 ושלשת רבע כוס) קמח לבן
25 גרם (רבע כוס) אגוזי לוז טבעיים, טחונים

למילוי: חצי צנצנת קטנה של נוטלה

אופן ההכנה:
1. שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה, סוכר ואבקת סוכר. מקרימים במהירות גבוהה בערך 3 דקות עד שהתערובת קרמית ותפוחה מעט. מגרדים עם המרית את הדפנות.
2. מוסיפים וניל וביצה ומערבבים עד שהתערובת כמעט אחידה.
3. מוסיפים קמח, מלח ואגוזים טחונים ומערבבים במהירות אטית רק עד שמתקבל בצק.
4. מוציאים את הבצק אל משטח העבודה ומאחדים עם הידיים לכדור. משטחים את הכדור לדיסק בעובי 1 סמ, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-3 שעות או לילה.
5. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי 3-4 מ"מ. קורצים עיגולים בגודל רצוי (אני אוהבת קוטר 4) ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
6. מקפיאים את המגש למשך 15 דקות ובינתיים מחממים תנור ל 175 מעלות.
7. אופים את העוגיות כ-10 דקות עד שמזהיבות מעט בקצוות. מצננים לחלוטין לפני המילוי.

הכי קל לשים את הנוטלה בשקית זילוף ולזלף על כל עוגיה

הכי קל לשים את הנוטלה בשקית זילוף ולזלף על כל עוגיה

8. מילוי: על חצי צהעוגיות מניחים כפית ממרח נוטלה בעזרת שתי כפיות או עם שק זילוף. סוגרים בתנועה סיבובית עם העוגיה השניה ומניחים בצד.
9. ניתן לפזר מעט אבקת סוכר מעל.
10. להכין קפה 🙂

נשאר רק להכין קפה...

נשאר רק להכין קפה…

טיפים והמלצות:
* לקבלת תוצאה מדוייקת ואחידה בכל פעם אני מאוד ממליצה לשקול את המרכיבים
* העוגיות נשמרות נהדר בכלי עטום בטמפ' החדר למשך שבוע
* ניתן להחליף את האגוזי לוז בכל סוג אחר של אגוזים
*אל תוותרו על המלח! לא באמת תרגישו אותו אבל הוא מעצים את הטעמים והופך את העוגיה מטעימה לטעימה מאוד

הכנתם? אשמח לשמוע ולראות איך יצא לכם. כתבו לי כאן בתגובות או בעמוד הפייסבוק – הדף הכי טעים שיש.
>>
רוצים לקבל עדכון ישירות למייל שלכם בכל פעם כשעולה מתכון חדש? הרשמו לעדכונים

אירנה משעל

אירנה משעל

שמי אירנה משעל ואני בלוגרית אפייה ומתכונאית. בת 34, נשואה ואמא לשני ילדים קטנים וחמודים.

אני מקווה שתהנו מהבלוג שלי לפחות כמוני ואל תהססו לפנות אלי בכל שאלה בפייסבוק, בבלוג או באופן אישי. אשמח לענות לכל השאלות ולקרוא את התגובות שלכם.
אירנה משעל

מתכונים אחרונים מאת אירנה משעל (צפו בכולם...)

אירנה משעל

אירנה משעל

שמי אירנה משעל ואני בלוגרית אפייה ומתכונאית. בת 34, נשואה ואמא לשני ילדים קטנים וחמודים.

אני מקווה שתהנו מהבלוג שלי לפחות כמוני ואל תהססו לפנות אלי בכל שאלה בפייסבוק, בבלוג או באופן אישי. אשמח לענות לכל השאלות ולקרוא את התגובות שלכם.
אירנה משעל

מתכונים אחרונים מאת אירנה משעל (צפו בכולם...)

אודות אירנה משעל

שמי אירנה משעל ואני בלוגרית אפייה ומתכונאית. בת 34, נשואה ואמא לשני ילדים קטנים וחמודים. אני מקווה שתהנו מהבלוג שלי לפחות כמוני ואל תהססו לפנות אלי בכל שאלה בפייסבוק, בבלוג או באופן אישי. אשמח לענות לכל השאלות ולקרוא את התגובות שלכם.

9 תגובות

  1. הי, אירנה קודם כל בהצלחה??
    עכשיו שאלה לגבי מתכון: 20 גרם של מה?

  2. היי אירנה! לטחון את אגוזי הלוז עם הקליפה? אם לא אז איך מקלפים אותם?

  3. נראה מעולה!!
    אפשר להכין את הבצק ללא ביצה? מה יכול להוות תחליף למי שאלרגי לביצים?

    • אירנה משעל

      היי
      אני חושבת שאפשר לנסות להחליף בחלב אבל אישית לא ניסיתי. היתי מוסיפה 2-3 כפות בהדרגה עד שיתקבלו גושי בצק גדולים

  4. לכמה זמן אפשר להקפיא את הבצק לפני האפיה שלו?

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top