עוגיות סנדביץ פריכות עם אגוזי לוז במילוי ממרח נוטלה. נהדרות ליד הקפה ולאירוח
העוגיות האלו נולדו לגמרי במקרה.
קיבלתי הזמנה מלקוחה להכין לה עוגיות סנדוויץ עם נוטלה ומי שמכיר אותי יודע שאני חייבת לשדרג כל דבר אז החלטתי לשדרג את העוגיה שתהייה פריכה עם טעם עדין של אגוזי לוז.
יצאו עוגיות באמת טעימות שמשתלבות פשוט נהדר עם כוס קפה של הבוקר (צהריים וערב 🙂)
רכיבים ל 20-25 עוגיות סנדוויץ':
125 גרם חמאה בטמפ החדר
90 גרם אבקת סוכר (שקית של 100 גרם,פחות כף)
20 גרם (2 כפות) סוכר לבן
1 ביצה L
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית מלח
245 גרם (1 ושלשת רבע כוס) קמח לבן
25 גרם (רבע כוס) אגוזי לוז טבעיים, טחונים
למילוי: חצי צנצנת קטנה של נוטלה
אופן ההכנה:
1. שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה, סוכר ואבקת סוכר. מקרימים במהירות גבוהה בערך 3 דקות עד שהתערובת קרמית ותפוחה מעט. מגרדים עם המרית את הדפנות.
2. מוסיפים וניל וביצה ומערבבים עד שהתערובת כמעט אחידה.
3. מוסיפים קמח, מלח ואגוזים טחונים ומערבבים במהירות אטית רק עד שמתקבל בצק.
4. מוציאים את הבצק אל משטח העבודה ומאחדים עם הידיים לכדור. משטחים את הכדור לדיסק בעובי 1 סמ, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-3 שעות או לילה.
5. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי 3-4 מ"מ. קורצים עיגולים בגודל רצוי (אני אוהבת קוטר 4) ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
6. מקפיאים את המגש למשך 15 דקות ובינתיים מחממים תנור ל 175 מעלות.
7. אופים את העוגיות כ-10 דקות עד שמזהיבות מעט בקצוות. מצננים לחלוטין לפני המילוי.
8. מילוי: על חצי צהעוגיות מניחים כפית ממרח נוטלה בעזרת שתי כפיות או עם שק זילוף. סוגרים בתנועה סיבובית עם העוגיה השניה ומניחים בצד.
9. ניתן לפזר מעט אבקת סוכר מעל.
10. להכין קפה 🙂
טיפים והמלצות:
* לקבלת תוצאה מדוייקת ואחידה בכל פעם אני מאוד ממליצה לשקול את המרכיבים
* העוגיות נשמרות נהדר בכלי עטום בטמפ' החדר למשך שבוע
* ניתן להחליף את האגוזי לוז בכל סוג אחר של אגוזים
*אל תוותרו על המלח! לא באמת תרגישו אותו אבל הוא מעצים את הטעמים והופך את העוגיה מטעימה לטעימה מאוד
הכנתם? אשמח לשמוע ולראות איך יצא לכם. כתבו לי כאן בתגובות או בעמוד הפייסבוק – הדף הכי טעים שיש.
>> רוצים לקבל עדכון ישירות למייל שלכם בכל פעם כשעולה מתכון חדש? הרשמו לעדכונים
הי, אירנה קודם כל בהצלחה??
עכשיו שאלה לגבי מתכון: 20 גרם של מה?
תודה רבה
20 גרם סוכר לבן. תיקנתי 🙂
היי אירנה, 20 גרם של סוכר לבן זה לא שתי כפות.
כף אחת זה 15 גרם
היי אירנה! לטחון את אגוזי הלוז עם הקליפה? אם לא אז איך מקלפים אותם?
היי!
כן, לטחון עם הקליפה. זה רק מוסיף לארומה 🙂
נראה מעולה!!
אפשר להכין את הבצק ללא ביצה? מה יכול להוות תחליף למי שאלרגי לביצים?
היי
אני חושבת שאפשר לנסות להחליף בחלב אבל אישית לא ניסיתי. היתי מוסיפה 2-3 כפות בהדרגה עד שיתקבלו גושי בצק גדולים
לכמה זמן אפשר להקפיא את הבצק לפני האפיה שלו?
היי
אין בעיה להקפיא עד חודש כאשר הבצק עטוף היטב בניילון