עוגת שוקולד לבן ופירות יער | chantilly
רשום כבר?
התחבר
לא רשום?
הירשם
אתם כאן: Home / מתכוני חגים / עוגת שוקולד לבן ופירות יער

עוגת שוקולד לבן ופירות יער

עוגת שכבות חגיגית ומרשימה במיוחד שמשלבת שכבות של טורט שוקולד לבן, קרמו ומוס פירות יער חמצמץ. נהדרת לשבועות, פסח וכל ארוע משמח אחר

הרעיון לעוגה הזאת נולד בעקבות תחרות שהשתתפתי בה. בתחרות התבקשנו להכין גרסה עכשווית לעוגת זאכר המפורסמת שהיא עוגה שוקולדית מאוד עם שכבת קונפיטורת משמש או פירות יער שמקורה באוסטריה.

החלטתי לקחת את הרעיון קצת יותר רחוק ולהכין עוגת זאכר לבנה. במקום קונפיטורה קנויה בחרתי להכין שכבת קרמו פירות יער שתעניק מרקם נימוח ופחות מתוק. ואם כבר לשדרג אז למה לא להוסיף מוס פירות יער חמצמץ מעל כל הטוב הזה?

התקבלה עוגה מאוד טעימה, חגיגית, נימוחה ולא מתוקה מדי. החמיצות העדינה של פירות היער משתלבת נהדר עם המתיקות של השוקולד הלבן.

אומנם לא זכיתי בתחרות כי נראה שלקחתי אותה קצת רחוק מדי מהמקור אבל זכיתי בעוגה מפתיעה ומיוחדת שניתן להכין גם בגרסה נטולת גלוטן מבלי לפגוע בטיב העוגה.

זאת אמנם לא עוגה שמכינים בחמש דקות אבל מי שירצה להשקיע מעט יקבל תמורה מספקת בהחלט.

רכיבים לעוגת שוקולד לבן בקוטר 24:
142 גרם שקדים מולבנים טחונים (קמח שקדים)
65 גרם קמח (קורנפלור לגרסה ללא גלוטן)
85 גרם חמאה
170 גרם שוקולד לבן
4 חלבונים
4 חלמונים
100 גרם סוכר
1/4 כפית מלח

אופן הכנה:
1. לרפד בתחתית שתי תבניות מתפרקות בנייר אפייה
2. לשים קמח שקדים וקמח בקערה ולערבב.
3. להמיס שוקולד לבן וחמאה על בן מארי או במיקרו ולהניח בצד.
4. בקערת מיקסר לשים חלמונים (הצהוב) וסוכר ולערבב ען וו גיטרה במהירות גבוהה עד שמקבלים תערובת תפוחה ובהירה. מנמיחים את המהירות ומוסיפים בזרם דק את השוקולד המומס.
5. בקערה נקייה מקציפים יחד חלבונים ומלח עד שתקבל קצף רך (לא יציב מדי).
6. מעבירים 1/3 מקצף חלבונים אל תערובת השוקולד ומערבבים. מעבירים את יתרת הקצף ומקפלים בזהירות עד שמתקבלת תערובת אחידה.
7. מוסיפים תערובת קמח שקדים ומקפלים עד לאיחוד.
8. מחלקים בין שתי התבניות באופן שווה, מיישרים ואופים 20-25 דקות בתנור שחומם מראש ל 165 מעלות. מצננים לחלוטין.

קרמו פירות יער:
100 גרם סוכר
90 גרם שמנת מתוקה 32-38%
200 גרם מחית פירות יער (אפשר לקנות קפואים ולטחון לבד)
15 גרם סוכר
23 גרם קורנפלור
44 גרם חלמונים
2 גרם ג'לטין מושרה ב 10 גרם מים
163 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות

אופן הכנה:
1. בסיר קטן לערבב מחית פירות יער, שמנת וסוכר ולהביא לרתיחה.
2. בקערה נפרדת לערבב חלמונים עם סוכר וקורנפלור.
3. בזרם דק להוסיף את תערובת פירות היער אל החלמונים תוך טריפה מהירה (השוואת טמפרטורות) ולהחזיר את כל התערובת חזרה לסיר. להביא לרתיחה תוך ערבוב מתמיד ולהוריד מיד מהאש. להוסיף ג'לטין מומס ולערבב היטב.
4. לצנן ל-50 מעלות, להוסיף חמאה ולערבב עד שמקבלים תערובת חלקה, קרמית ומבריקה.
5. לוקחים רינג/תבנית מתפרקת בקוטר 24 ושמים בדפנות שקף לעוגה. מניחים בתחתית עוגה אחת ומעליה שופכים את הקרמו המוכן. מיישרים ומניחים מעל את העוגה השניה ומהדקים היטב.

מוס פירות יער:
5 גרם ג'לטין מושרה ב 25 גרם מים
187 גרם מחית פירות יער
25-30 גרם סוכר (בהתאם לחמיצות של הפירות)
200 מ"ל שמנת מתוקה 38%, קרה מאוד

אופן הכנה:
1. לחמם מחית פרי עם סוכר, להוסיף ג'לטין מומס ולערבב היטב. לסנן על מנת להוציא את הגרעינים. לצנן לטמפרטורת החדר.
2. להקציף את השמנת לקצפת רכה ולקבל אל תערובת פירות היער לקבלת מוס אחיד.
3. שמים את המוס על גבי שכבת העוגה השניה ומיישרים בעזרת פלטה. מקפיאים את העוגה למשך כמה שעות או לילה.

גנאש שוקולד לבן:
300 גרם שמנת מתתוקה 32%
400 גרם שוקולד לבן מומס
מעט אבקת טיטאניאום דיאוקסיד או צבע מאכל לבן
37 גרם שמן קנולה
6 גרם ג'לטין מושרה ב-30 גרם מים קרים

אופן הכנה:
1. מחממים את השמנת לסף רתיחה ומוסיפים תוך ערבוב ג'לטין מומס
2. שופכים את תערובת השמנת עם ג'לטין דרך מסננת אל השוקולד המומס ומערבבים היטב.
3. מוסיפים שמן קנולה וטיטניאום דיאוקסיד על מנת לקבל גנאש לבן ומערבבים היטב.
4. מצננים את הגנאש היטב במקרר. אפשר למשך לילה
5. מחממים על בן מרי ל-45 מעלות ואז נותנים להתקרר ל-32 מעלות.
5. שופכים את הגנאש על גבי העוגה הקפואה כך שיצפה אותה מכל צדדיה באופן אחיד.

קישוט:
1. מכינים עיגולי שוקולד משוקולד לבן מטומפרר: מורחים את השוקולד על גבי שקף או דף גיטרה וכאשר הופך למט קורצים עיגולים בקוטר-5-6 ס"מ. מצמידים בצורה חופפת על דפנות העוגה.
2. שמים את שארית הגנאש במקרר ומצננים היטב. שמים מעט ממנו בקערת מיקסר, מוסיפים מעט שמנת מתוקה וטיפה צבע מאכל ורוד. מקציפים את הגנאש למצב יציב אך לא להקציף מדי כדי שלא ישבר. מעבירים לשק זילוף ומזלפים מעל העוגה.

unnamed (3)

טיפים והמלצות:
* פירות היער – ניתן להשתמש במחית פרי קנויה או לרכוש פירות יער קפואים בסופר ולטחון לבד. לבחירתכם אם לסנן מהגרעינים או לא. אני רכשתי מגוון פירות יער וערבבתי בעצמי על מנת לשלוט בצבע. ניתן לראות בתמונת פריסה שהקרמו כהה יותר מהמוס כיוון שהשתמשתי ביותר פירות כהים כגון דומדמניות שחורות ופטל שחור. במוס, לעומת זאת, השתמשתי בפירות בהירים יותר וחמוצים יותר.
* חשוב לתת לגנאש מנוחה במקרר לפני הציפוי על מנת להגיע למקרם טוב שיצפה את העוגה בצורה אחידה ולא ינזל מהדפנות. לג'לטין לוקח כ-7 שעות עד שמגיע ל 100% שלו.
* העוגה נשמרת היטב במקרר עד 5 ימים בכלי סגור.

החודש בחרתי להשתתף בפרוייקט כחומר ביד הבלוגר בנושא שוקולד לבן ועוגה הזאת היא התוצאה של האתגר החודשי. מקווה שתהנו!

הכנתם? אשמח לשמוע ולראות איך יצא לכם. כתבו לי כאן בתגובות או בעמוד הפייסבוק – הדף הכי טעים שיש.
>>
רוצים לקבל עדכון ישירות למייל שלכם בכל פעם כשעולה מתכון חדש? הרשמו לעדכונים

אירנה משעל

אירנה משעל

שמי אירנה משעל ואני בלוגרית אפייה ומתכונאית. בת 34, נשואה ואמא לשני ילדים קטנים וחמודים.

אני מקווה שתהנו מהבלוג שלי לפחות כמוני ואל תהססו לפנות אלי בכל שאלה בפייסבוק, בבלוג או באופן אישי. אשמח לענות לכל השאלות ולקרוא את התגובות שלכם.
אירנה משעל

מתכונים אחרונים מאת אירנה משעל (צפו בכולם...)

אירנה משעל

אירנה משעל

שמי אירנה משעל ואני בלוגרית אפייה ומתכונאית. בת 34, נשואה ואמא לשני ילדים קטנים וחמודים.

אני מקווה שתהנו מהבלוג שלי לפחות כמוני ואל תהססו לפנות אלי בכל שאלה בפייסבוק, בבלוג או באופן אישי. אשמח לענות לכל השאלות ולקרוא את התגובות שלכם.
אירנה משעל

מתכונים אחרונים מאת אירנה משעל (צפו בכולם...)

אודות אירנה משעל

שמי אירנה משעל ואני בלוגרית אפייה ומתכונאית. בת 34, נשואה ואמא לשני ילדים קטנים וחמודים. אני מקווה שתהנו מהבלוג שלי לפחות כמוני ואל תהססו לפנות אלי בכל שאלה בפייסבוק, בבלוג או באופן אישי. אשמח לענות לכל השאלות ולקרוא את התגובות שלכם.

כתבו משהו נחמד...

כתובת האימייל שלך לא תוצג בפומבי.שדות חובה מסומנים ב *

*

Scroll To Top